Nastasića raduje gust raspored Premier lige

Nastasić: Raduje me što su navijači uz mene i želim uvijek igrati kao do sada (AFP)

Matija Nastasić, mladi nogometaš aktuelnog prvaka Engleska Manchester Cityja, po prvi put će se okušati sa, tradicionalno gustim, prazničnim rasporedom u Premier ligi. Ovaj 19- godišnji odbrambeni igrač, koji je ostavio odličan dojam po dolasku iz italijanske Fiorentine u avgustu, nije nimalo zabrinut što će njegov tim igrati pet utakmica u 15 dana.

Ni činjenica da će na naredna dva meča, protiv Sunderlanda i Norwicha, „Građani“ morati dosta putovati ne smeta mladom nogometašu iz Srbije.

„To za mene nije problem. Ja sam uvijek sretan kada igram, pa mi je ovo najsretnije vrijeme sezone“, izjavio je Nastasić.

„Moji otac i majka su ovdje tako da mi ne nedostaje porodica kada je riječ o ovim putovanjima. Sada se moramo koncentrirati na duel sa Sunderlandom, a potom na onaj sa Norwichem. U prvenstvu u Italiji u ovo vrijeme je pauza, no ovdje ću igrati i to mi nije problem. Radujem se narednim mečevima.“

Cityju je pogodak Garetha Barryja u posljednjim trenucima duela sa „fenjerašem“ Readingom u subotu donio pobjedu na Etihadu.

Protivnik je smatrao kako je Barry napravio prekršaj kada je postigao gol, no City je ipak slavio, a radost se povećala sutradan kada je lider prvenstva Manchester United remizirao sa Swanseajem.

„Znali smo da će biti teško protiv Readinga jer je očito da će se oni braniti, ali smo sasvim zasluženo pobijedili. Imamo jaku ekipu, veoma motiviranu i sigurnu u sebe. Bitno je da i dalje imamo takav stav, ako želimo osvojiti prvenstvo“, smatra Nastasić.

Kompany odmarao

Dobri i nepromjenjivi nastupi reprezentativca Srbije „primorali“ su Engleza Joleona Lescotta da mečeve prati sa klupe. Bilo je dosta neobično gledati Lescotta i kapitena Vincenta Kompanija, centralne figure odbrane „Građana“, kako sjede na klupi i prate kako na njihovim pozicijama igraju Nastasić i Kolo Toure.

Očito je kako menadžer Cityja Roberto Mancini cijeni Nastasića, kao i navijači kluba.

„Raduje me što su navijači uz mene i želim uvijek igrati kao do sada. To je cilj cijelog tima, ne samo moj“, kazao je Nastasić.

Mancini je odlučio odmoriti Kompanyja jer se Belgijanac oporavlja od povrede zadobijene u mančesterskom derbiju od prije dvije sedmice. Još jedan tinejdžer, Karim Rekik, također je igrao protiv Readinga jer su zbog bolova pauzirali Aleksandar Kolarov i Gael Clichy.

Izvor: Agencije