Nataša Kovačević dočekana ovacijama u dvorani

Srpska košarkašica Nataša Kovačević, koja je prije dvije godine i dva mjeseca nakon saobraćajne nesreće u Mađarskoj ostala bez lijeve potkoljenice, vratila se aktivnom bavljenju košarkom.

Ona je u dresu Crvene Zvezde, u kojem je igrala 2013. godine prije nego što je prešla u mađarski Đer i doživjela nesreću, večeras zaigrala u službenoj utakmici protiv ekipe niškog Studenta.

Kovačević je u utakmici protiv Studenta na teren ušla u šestom minutu i dobila veliki aplauz i ovacije okupljenih u dvorani.

“Svoj prvi poen Nataša je postigla sa linije slobodnih bacanja u prvom poluvremenu. Ovo je prvi put u istoriji košarke da jedna igračica ili igrač profesionalno igraju, a da pritom nose protezu na nozi”, javio je Al Jazeerin reporter Dušan Hadži Nikolić.

Foto: Oksana Toskić / Tanjug

Iz Zvezde su ranije naveli kako Nataša već dva mjeseca vrijedno trenira sa ostatkom ekipe pod budnim okom trenera Dragana Vukovića.

“ŽKK Crvena zvezda obaveštava javnost da su o povratku Nataše Kovačević aktivnom bavljenju košarkom već konsultovani predstavnici KSS-a i FIBA-e i da u ovom po mnogo čemu jedinstvenom slučaju, zbog korišćenja proteze, ne postoje nikakve prepreke da se ponovo vrati na parket”, stoji u saopćenju Crvene Zvezde.

Izvor: Al Jazeera i agencije