Navijači Dinama potukli se zbog Mamića

Sukobile su se pristalice Zdravka Mamića i daleko veća grupa koja već godinama protestira protiv čelnika 'modrih' (Borna Filic / PIXSELL)

Sat uoči početka derbija između Dinama i Hajduka, na sjevernoj tribini Maksimirskog stadiona došlo je do tuče između dvije navijačke frakcije Bad Blue Boysa, navijača zagrebačkog kluba. Derbi je završen rezultatom 1:1.

Sukobili su se navijači koji podržavaju pritvorenog izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i daleko veće grupe koja godinama protestira protiv čelnika ‘modrih’, prenosi Hina.

Sve je počelo verbalnim prepucavanjima, a potom je došlo i do manjeg fizičkog okršaja. Navijači su se gađali i stolicama, a poletjelo je i nekoliko baklji.

Sukob je vrlo brzo zaustavila policija koja je razdvojila grupe i napravila tampon-zonu.

U dvoboju 1. kola Prve Hrvatske nogometne lige, najvećem hrvatskom derbiju Dinamo i Hajduk su pred 25.000 gledatelja na stadionu Maksimir odigrali 1-1 (1-1).

U sjajnoj atmosferi Hajduk je poveo, Dinamo je uspio izjednačiti, ali ne i pobijediti Hajdukovu mladost koja se sjajno nosila s iskusnijim i kvalitetnijim suparnikom.

Pogodak za goste postigao je Mijo Caktaš u 8. minuti, a izjednačio je El Arbi Hillel Soudani u 37. minuti.

Euforija u Zagrebu

Najveći derbi hrvatskog nogometa izazvao je navijačku euforiju kakva već godinama nije viđena u Zagrebu.

Za današnji derbi na stadionu Maksimir vladao je nezapamćeni interes zbog čega je vodstvo Dinama nakon što su rasprodani planirani kapaciteti stadiona, otvorilo i tribinu sjever gore.

Nakon što su braća Zdravko i Zoran Mamić završila u pritvoru zbog sumnji u milionske malverzacije, Bad Blue Boysi su se nakon više od pet godina vratili na Maksimir, a derbi je izazvao i veliki odziv Torcide.

Na utakmicu su stigli navijači iz svih krajeva i gradova Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Austrije, Švicarske i Njemačke…

Bad Blue Boysi su u koloni stigli na stadion.

“Previše smo godina izgubili u ovome svemu da bi sada slavili i gledali sa strane kako se klub urušava, navijači Dinama su ostali dužni sebi i svom klubu završiti započeto. Borba za naš klub nalazi se na prekretnici i sada je vrijeme da se vidi koliko navijača ima Dinamo”, bila je poruka Boysa pred utakmicu.

Posljednji put ovakva euforija oko kluba iz Maksimirske bila je prije 15 godina kada je vraćeno ime Dinamo.

U večerašnjem ogledu 1. kola treneri Dinama i Hajduka Damir Krznar i Damir Burić debitirali su kao samostalni treneri u Prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Nikada se još nije dogodilo da i Dinamo i Hajduk u sezonu uđu s debitantima na klupi i da se odmah međusobno sukobe u prvom kolu.

Splićani su posljednji put u Maksimiru slavili još u septembru 2008. godine. Hajduk je od tada u Maksimir stizao u 14 navrata, upisao 11 poraza i izborio tri remija.

Izvor: Agencije