Navijači Hajduka izašli iz zatvora i protjerani iz Srbije

Osuđenim navijačima Hajduka zabranjen je ulazak u Srbiju na godinu dana (Al Jazeera)

Iz zatvora u Padinskoj skeli otpušteno je 13 hrvatskih navijača Hajduka iz Splita nakon što su odslužili kaznu od 15 dana zatvora zbog incidenata na benzinskoj crpki u Vrčinu početkom kolovoza prilikom putovanja na utakmicu splitskog nogometnog kluba u Bugarsku na utakmicu sa Slavijom.

Odmah su deportirani za Hrvatsku jer im je presudom prekršajnog suda izrečena i mjera udaljenja s teritorija Republike Srbije od godinu dana, prenosi Tanjug.

Hrvatski navijači su odmah po izricanju presude Prekršajnog suda bili upućeni na izdržavanje kazne u zatvor u Padinskoj skeli jer žalbe nisu odgađale izvršenje presude.

Osuđeni su u skraćenom postupku za prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru – “nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi”.

Prekršajni žalbeni sud u Beogradu odbacio je žalbe i potvrdio presudu kojom su osuđeni na po 15 dana zatvora i protjerivanje iz Srbije po isteku kazne, potvrđeno je na tom sudu.

Pisanje grafita, krađa i nepristojno ponašanje

Ostalih 13 navijača iz Hrvatske koji su u ovom prekršajnom postupku bili oslobođeni, odgovarali su kazneno.

Oni su se prošlog tjedna nagodili s Drugim osnovnim tužilaštvom i priznali krivnju za tešku krađu na benzinskoj crpki u Vrčinu za uvjetne kazne od šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje i protjerivanje iz Srbije na dvije godine.

Odmah potom su protjerani iz zemlje – dio njih 8. kolovoza, a drugi dio dan kasnije.

Navijači iz Hrvatske uhićeni su 3. kolovoza prilikom povratka iz Bugarske jer su dva dana prije toga napravili kaos na benzinskoj crpki pisanjem ustaških grafita, krađom robe iz prodavaonice i nepristojnim i bezobzirnim ponašanjem.

Izvor: Agencije