Navijači u Skoplju dočekali evropskog rukometnog prvaka

Rukometaši Vardara, osvajači Lige evropskih prvaka za sezonu 2016/17, doputovali su u utorak u Skoplje, a na međunarodnom aerodromu “Aleksandar Veliki” dočekalo ih je na stotine navijača, koji su ih pozdravili pjesmom i bakljama, javlja agencija Anadolija.

Navijači novog evropskog prvaka priredili su na skopskom aerodromu veliki doček svojim ljubimcima, a slavlje se nastavlja u centru grada, gdje se očekuje veliki broj građana.

Autobus s rukometašima Vardara u pratnji navijača proći će ulicama Skoplja, a centralni događaj i proslava titule bit će priređeni na glavnom gradskom trgu.

Drama u završnici

U dramatičnoj finalnoj utakmici, igranoj u nedjelju u Kelnu, makedonski tim pobijedio je favorizirani PSG iz Francuske rezultatom 24:23.

Igrač odluke bio je hrvatski reprezentativac Ivan Čupić, koji je sa zvukom sirene za kraj meča postigao gol za slavlje navijača skopskog kluba.

Vardar je tako postao tim iz tek šeste države Evrope koji je uspio osvojiti elitno rukometno klupsko takmičenje Starog kontinenta.

Predsjednik Makedonije Đorge Ivanov će, nakon dočeka, članove kluba odlikovati medaljom za zasluge, a Rukometnom klubu Vardar će biti uručena “Povelja Republike Makedonije”.

Izvor: Al Jazeera i agencije