NBA All Star: Nova pobjeda Zapada

MVP nagrada je pripala igraču Clippersa Chrisu Paulu, koji je utakmicu završio sa 20 poena i 15 asistencija (Getty Images)

U Houstonu je održana NBA All Star utakmica, u kojoj je ekipa Zapada slavila protiv Istoka 143:138, dok je naslov najboljeg igrača utakmice (MVP) ponio košarkaš Los Angeles Clippersa Chris Paul, koji je duel završio sa 20 poena i 15 asistencija.

U očekivanom ekshibicijskom ozračju, u kojem je NBA liga ponudila sve svoje zvijezde, Zapad je slavio treći puta zaredom.

Paulu je MVP nagrada pripala zasluženo, jer je tek treći igrač koji je u All Star utakmici imao 20 koševa i 15 dodavanja, a prije njega je to uspjelo Magicu Johnsonu i Isiahu Thomasu.

Dominacija Zapada

Najbolji strijelac duela bio je lanjski MVP Kevin Durants sa 30 poena, Blake Griffin je ubacio 19 poena za Zapad, dok su kod poraženog Istoka najbolji bili Carmelo Anthony (26), Dwyane Wade (21) i LeBron James (19).

Zapad sada protiv Istoka vodi ukupno 37:25.

“U Houstonu smo vidjeli najbolje što NBA lige trenutno ima. Igrači se međusobno poštuju, niko se nije ozlijedio, a gledatelji su se zabavili. Ova utakmica zato i postoji”, kazao je trener pobjedničke ekipe Gregg Popovich iz San Antonio Spursa.

Izvor: Agencije