NBA All-Star: SAD bolji od ‘ostatka svijeta’

Amerikanci su dominirali u većem dijelu utakmice, a publika je mogla uživati u sjajnim potezima igrača (EPA)

Selekcija Sjedinjenih Američkih Država pobijedila je u petak navećer ekipu Svijeta u duelu “Zvijezda u usponu” rezultatom 161:144, čime je otvoren NBA All-Star vikend, koji se održava u Charlotteu.

Susret “Zvijezde u usponu” organizira se proteklih pet godina u sklopu All-Star vikenda, a ovo je za ekipu SAD-a druga pobjeda protiv igrača iz “ostatka svijeta”.

Amerikanci su dominirali u većem dijelu utakmice, a publika je mogla uživati u sjajnim potezima igrača.

Za najkorisnijeg igrača utakmice izabran je košarkaš LA Lakersa Kyle Kuzma, koji je predvodio SAD do pobjede sa 35 poena i šest skokova.

Jayson Tatum (Boston Celtics) je dodao 30 poena uz devet skokova, a Trae Young (Atlanta Hawks) 25 poena i 10 asistencija.

Nastupili i Dončić i Bogdanović

“Znam da je ovo bila revijalna utakmica, ali drago mi je što sam izabran za najkorisnijeg igrača”, kazao je 23-godišnji Kuzma.

“Na All-Star vikendu sam nastupio i prošle godine i nisam bio zadovoljan svojom igrom, ali niti našim porazom. Ovoga puta je bilo bolje. Na parketu je bilo niz sjajnih igrača, pravih zvijezda.”

U ekipu Svijeta najefikasniji je bio Australac Ben Simmons (Philadelphia 76ers) sa 28 poena i šest asistencija, dok je Finac Lauri Markkanen (Chicago Bulls) dodao 21 poen i šest skokova.

Slovenac Luka Dončić (Dallas Mavericks) je za 24 minute ubacio 13 poena, uz devet asistencija i pet skokova, dok je košarkaš iz Srbije Bogdan Bogdanović (Sacramento Kings) ubacio 15 poena, uz šest asistencija.

All-Star vikend se nastavlja takmičenjem u gađanju “trica”, zakucavanju i košarkaškim vještinama, dok je 68. izdanje All-Star utakmice na programu u noći sa nedjelje na ponedjeljak.

Izvor: Agencije