NBA: Atlanta izbacila Brooklyn sa 4-2

Bogdanović (Brooklyn) pokušava zaustaviti Korvera (Atlanta) (AP)

Košarkaši Atlanta Hawksa plasirali su se u polufinale doigravanje Istočne konferencije američke NBA lige nakon što su u četvrtfinalnoj seriji, koja se igra na četiri pobjede, savladali Brooklyn Netse sa 4-2, prenose agencije.

Odlučujući korak ka polufinalu Atlanta je napravila noćas u Brooklynu, savladavši domaćina sa 111:87.

Sa 25 poena, devet skokova i šest asistencija Paul Millsap bio je ključni čovjek gostujućeg tima koji je u ligaškom dijelu prvenstva bila najuspješnija u Istočnoj konferenciji sa skorom od 60 pobjeda i 22 poraza.

Uz Millsapa istakli su se još Kyle Korver i DeMarre Carroll sa po 20 poena. Interesantno je da Korver na ovom meču nije uputio ni jedan šut ka košu rivala za dva poena. Šutirao je deset „trojki“ od kojih je pogodio šest.

Slaba noć regionalnih igrača

Preostala dva poena postigao je iz slobodnih bacanja.

Bivši krilni centar Crvene zvezde i makedonski reprezentativac Pero Antić na terenu je proveo nešto manje od deset minuta, a u ličnu statistiku upisao je pet ličnih grešaka i jedan skok.

U poraženom Brooklynu najbolji utisak ostavio je Brook Lopez sa 19 poena i sedam skokova.

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović je, u 33 minute igre, za „Mrežice“ postigao osam poena, pet skokova i jednu asistenciju, dok je njegov saigrač i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović za skoro devet minuta na parketu upisao jedan defanzivni skok.

Atlanta će u polufinalu igrati protiv Washington Wizardsa, a prva utakmica je na programu već u noći između nedjelje i ponedjeljka u Atlanti.

Izvor: Agencije