NBA: Cleveland ušao u finale Istoka

LeBron James je upisao 15 poena, 11 asistencija i devet skokova (USA Today)

Košarkaši Cleveland Cavaliersa savladali su u gostima Chicago Bullse rezultatom 94:73, te su se sa 4-2 u pobjedama plasirali u finale Istočne konferencije NBA lige.

Kod Clevelanda LeBron James je upisao 15 poena, 11 asistencija i devet skokova. Matthew Dellavedova je postigao 19 poena, a Tristan Thompson 13 poena i 17 skokova.

Ekipu Chicaga predvodio je Jimmy Butler sa 20 poena, a Derrick Rose je ubacio 14 poena.

James: Zbog ovoga sam se vratio

Nakon što je svoj talent odnio “južno” i četiri godine zaredom s Miamijem dolazio najmanje do finala Istočne konferencije, LeBron James je u prvoj povratničkoj sezoni u Clevelandu nastavio niz i momčad mučenu ozljedama doveo do borbe za veliko NBA finale.

“Sve ću učiniti za svoju momčad i za svoje suigrače. Želim da ovi dečki osjete ovaj trenutak. Zbog ovoga sam se vratio ovdje. Imam četvoricu momaka koji nikad nisu igrali u doigravanju, a imaju ogromnu ulogu u ovoj momčadi. Malo sam iznenađen kako svi dobro reagiraju, iako im je ovo prvo iskustvo u doigravanju. No, rade naporno svaki dan kako bi bili odlični i pripremaju se na pravi način”, rekao je James poslije utakmice.

Cleveland će u finalu Istoka igrati protiv boljeg iz dvoboja Atlante i Washingtona, a Atlanta vodi s 3-2 u pobjedama.

Međutim, Cavaliersi bi mogli biti znatno oslabljeni, jer im se u drugoj četvrtini ozlijedio playmaker Kyrie Irving. Još u prvom krugu doigravanja Cleveland je zbog ozljede ostao bez još jednog važnog igrača, Kevina Lovea.

Houston i Clippers igraju sedmu utakmicu

Košarkaši Houstona velikim su preokretom u posljednjoj četvrtini došli do trijumfa u Los Angelesu nad domaćim Clippersima sa 119:107 i izborili odlučujuću, sedmu utakmicu polufinala Zapadne konferencije na svom terenu.

Strijelce je kod pobjednika s 23 poena predvodio James Harden, Dwight Howard je ubacio 20 poena uz 21 skok, a po 19 poena postigli su Josh Smith i Corey Brewer. Chris Paul je s 31 poenom i 11 asistencija bio najbolji kod Clippersa, a Blake Griffin je imao 28 poena i osam skokova.

Sedma utakmica u Houstonu na rasporedu je u nedjelju.

Izvor: Agencije