NBA: Dallas na rubu eliminacije

Prvi put u doigravanju Houston je nadigrao Portland u posljednjoj četvrtini (EPA)

Iako je zvijezda NBA lige Dirk Nowitzki odigrao svoju najbolju utakmicu doigravanja od prvog kruga 2012, njegov Dallas nalazi se na rubu eliminacije nakon što je sinoć izgubio od San Antonio Spursa 103:109.

San Antonio sada vodi 3-2 u seriji na četiri pobjede, javlja Hina.

Vince Carter je zabio 28 koševa, od čega sedam trica, a Nowitzki je dodao 26 koševa.

Kod Spursa, Tony Parker je bio najučinkovitiji sa 23 pogotka, Tiago Splitter je zabio 17 koševa uz 12 skokova, a Tim Duncan 16 uz također 12 skokova.

Nowitzki je pogodio sedam šuteva iz osam pokušaja u posljednjoj četvrtini i smanjio je prednost Spursa na samo jedan koš. No, onda je promašio šut, a Spursi su tricom Parkera povećali prednost na četiri koša.

To je bio početak serije od devet koševa za San Antonio, koji je 30 sekundi do kraja vodio 105:96.

Izbjegnuta eliminacija

Houston Rocketsi su izbjegli eliminaciju iz doigravanja nakon što su sinoć sa 108:98 slavili protiv Portland Trail Blazersa.

Rocketse je predvodio Dwight Howard sa 22 koša i 14 skokova. Jeremy Lin je zabio 21 koš uz dvije ukradene lopte za Houston.

Najbolji strijelac Portlanda bio je Wesley Matthews sa 27 pogodaka i tri bloka. Damian Lillard, koji je postao prvi igrač sa najmanje 125 koševa i 35 asistencija u svojih prvih pet utakmica doigravanja u karijeri od Tima Hardawaya 1991, postigao je 26 pogodaka uz osam skokova i sedam asistencija.

Prvi put u doigravanju Houston je nadigrao Portland u posljednjoj četvrtini.

Houston je vodio sa 100:96 manje od četiri minute do kraja. Lillard je odgovorio polaganjem, ali je onda Harden pogodio tricu i dodao još tri slobodna bacanja u posljednjim sekundama utakmice, čime je zapečatio pobjedu za Houston.

Prednost Toronta

I Toronto Raptorsi su došli do 3-2 u seriji na četiri pobjede, nakon što su sinoć bili bolji od Brooklyn Netsa sa 115:113, iako su ispustili najveću prednost, od čak 26 koševa, koju su imali u doigravanju.

Kyle Lowry je zabio osam od ukupno 36 koševa u posljednjoj četvrtini i pet u posljednjim minutama za Toronto. DeMar DeRozan je dodao 23 koša uz šest skokova i pet asistencija.

Kod Netsa, najbolji je bio Joe Johnson sa 30 koševa, od čega je 26 zabio u drugom poluvremenu, zahvaljujući čemu su Netsi nadoknadili razliku od 26 koševa i vratili se u igru pred kraj posljednje četvrtine. Mirza Teletović je zabio 17 koševa, a Deron Williams 13 uz devet asistencija i četiri ukradene lopte.

Rezultati – Istočna konferencija: Toronto Raptors – Brooklyn Nets 115:113 (Toronto vodi sa 3-2 u seriji na četiri pobjede);

Zapadna konferencija: San Antonio Spurs – Dallas Mavericks 109-103 (San Antonio vodi sa 3-2 u seriji na četiri pobjede), Houston Rockets – Portland Trail Blazers 108-98 (Portland vodi sa 3-2 u seriji na četiri pobjede)

Izvor: Agencije