NBA: Dallas se izjednačio sa San Antoniom

Mavericksi su pobjedom nad Spursima prekinuli niz od deset poraza (AP)

Iako je trener San Antonia Gregg Popovich primio nagradu za najboljeg trenera NBA, u srijedu navečer su ipak slavili Dallas Mavericksi pobijedivši njegove Spurse sa 113:92 izjednačivši se u seriji na četiri pobjede.

Mavericks su sinoćnjom pobjedom prekinuli niz od deset poraza i izjednačili na 1-1, a treća utakmica je na rasporedu u subotu i igra se u Dallasu, prenosi Hina.

Monta Ellis je predvodio Maverickse sa 21 postignutim poenom, jednim više od Shawna Mariona, dok su Mavericksi nadigrali San Antonio sa 57-41 u drugom poluvremenu. Dirk Nowitzki je dodao 16 poena.

Kod Spursa najbolji je strijelac bio Manu Ginobili sa 27 poena, dok je ostatak tima imao skroman učinak.

Tony Parker i Tim Duncan su postigli 12 i 11 poena.

Pobjeda Heata

Miami Heat je poveo sa 2-0 u seriji na četiri pobjede svladavši Charlotte Bobcatse sa 101:97.

LeBron James je postigao 32 poena za Miami Heat, a Chris Bosh 20. Heat će treću utakmicu u subotu ići u goste kod Charlotte.

Iako su gubili gotovo cijelu utakmicu, Kemba Walker je pogodio tricu i približio Charlotte na 98:97 11 sekundi prije kraja utakmice.

Heat je realizirao dva slobodna bacanja i ukrao loptu zapečativši pritom pobjedu.

Michael Kidd-Gilchrist je postigao 22 poena uz deset skokova za Charlotte, dok je Al Jefferson dodao 18 poena i 13 skokova.

Portland Trail Blazersi su sa 112:105 bili bolji od Houston Rocketsa i poveli su sa 2-0 u seriji na četiri pobjede.

LaMarcus Aldridge je bio najučinkovitiji igrač utakmice sa 43 poena i osam skokova, dok je zvijezda Houstona Dwight Howard postigao 32 poena uz 14 skokova čemu je dodao četiri bloka.

Blazersi su iskoristili seriju od 9-2 sredinom zadnje četvrtine da se odvoje od Rocketsa.

Rezultati: Istočna konferencija: Miami Heat – Charlotte Bobcats 101:97 (Miami vodi 2-0 u seriji na četiri pobjede).

Zapadna konferencija: San Antonio Spurs – Dallas Mavericks 92:113 (ekipe su izjednačene 1-1 u seriji na četiri pobjede), Houston Rockets – Portland TrailBlazers 105:112 (Portland vodi 2-0 u seriji na četiri pobjede).

Izvor: Agencije