NBA: Golden State na rubu ispadanja

Oklahoma City Thunder pobijedio je u utorak navečer, u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige, Golden State Warriorse rezultatom 118:94, čime su povećali prednost na 3-1 u seriji na četiri pobjede.

Russell Westbrook je za pobjedu postigao 36 poena, uz 11 skokova i isto toliko asistencija.

Kevin Durant je dodao 26 koševa i 11 skokova, a Serge Ibaka 17 poena i sedam skokova.

Warriorsi, koji su prvi put ove sezone poraženi u dvije utakmice zaredom, moraju pobijediti u petoj utakmici, koja se u četvrtak igra u Oaklandu, ako ne žele završiti sezonu u kojoj su srušili rekord Chicago Bullsa, ostvarivši 73 pobjede u regularnom dijelu sezone.

Klay Thompson je predvodio Golden State sa 26 poena, dok je Stephen Curry bio ograničen na 19 poena, pri čemu je imao samo šest pogodaka iz 20 pokušaja.

Draymond Green je utakmicu završio sa šest poena i 11 skokova.

Mnogo neizvjesnije na Istoku

Westbrooku je ovo prvi “triple-double” u doigravanju, nakon što je u regularnom dijelu sezone upisao njih 18.

U karijeri mu je to peti “triple-double” u doigravanju.

Thunder je vodio 30:26 na kraju prve četvrtine, a onda su preuzeli kontrolu u drugoj i četiri minute prije kraja prvog poluvremena su vodili 56:43.

Na poluvremenu je Oklahoma City imala prednost 72:53.

Thompson je pokušao održati Warriorse u igri, nakon što je dao 19 poena u sedam minuta na početku treće četvrtine, no Thunder nije popuštao i na kraju tog dijela utakmice je imao prednost 94:82 te je utakmicu nastavio kontrolirati do kraja.

U finalu Istočne konferencije situacija je mnogo neizvjesnija, jer, nakon četiri odigrane utakmice, Cleveland Cavaliers i Toronto Raptors imaju po dvije pobjede.

Izvor: Al Jazeera i agencije