NBA: Indiana vratila seriju na početak

Hibbert je postigao 23 koša i 12 skokova (Getty Images)

U četvrtoj utakmici finala doigravanja Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Indiana je u srijedu ujutro u Indianapolisu savladala Miami sa 99:92 (26:22, 22:25, 29:23, 22:22) i izjednačila rezultat na 2:2 u seriji u kojoj se igra do četiri pobjede.

Predvođena Royom Hibbertom, koji je uz 23 koša imao i 12 skokova, Indiana je anulirala prednost Miamija i poslije četiri utakmice seriju vratila na početak.

Odličnu partiju u redovima Indiane pružio je i Lance Stephenson sa 20 koševa i pet uhvaćenih lopti, dok je David West još jednom imao dvocifren učinak u dvije kategorije: 14 koševa i 12 skokova.

Miami je imao sjajnu priliku da napravi još jedan break i praktično na svom terenu za dva dana “ovjeri” plasman u veliko finale.

Sredinom posljednje dionice, pri vodstvu Indiane 81:72, aktuelni šampion je napravio seriju 14:2 i došao do prednosti od 86:73.

Domaćin je, međutim, zaigrao znatno agresivnije, pritom je i Lebron James napravio šestu ličnu grešku i Indiana je došla do vrijedne pobjede.

Sa 24 koša, pet skokova i šest asistencija James je bio najbolji pojedinac Miamija. Uz njega su se istakli Mario Chalmers sa 20 i Dwyane Wade sa 16 koševa.

Naredna utakmica igrat će se u Miamiju u noći između četvrtka i petka.

Izvor: Agencije