NBA: Knicksi i dalje bez poraza

Netsi su ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu ove sezone, ali tek treću protiv Bostona u posljednjih 21 okršaja (Getty Images)

Košarkaši New York Knicksa ostali su jedina neporažena ekipa u NBA ligi ove sezone, nakon što su na gostovanju u četvrtak navečer pobijedili San Antonio Spurse 104:100, ostvarivši šestu uzastopnu pobjedu.

Na gostovanju je slavio i aktuelni prvak Miami, porazivši Denver Nuggetse 98:93, dok su Brooklyn Netsi pobijedili Boston Celticse 102:97, prenosi Hina.

Šestom pobjedom na otvaranju sezone Knicksi su stigli korak do klupskog rekorda od sedam trijumfa, ostvarenog na početku sezone 1993/1994.

Bila je to ujedno i prva pobjeda Knicksa u AT&T Centru nakon devet i po godina posta.

U prve tri četvrtine je bila izjednačena igra, no gosti su u posljednjoj dionici u potpunosti nadigrali Spurse i stigli do pobjede.

U posljednjoj dionici briljirao je veteran Jason Kidd sa tri “trice” i ukupno 14 poena. Odličan je bio i Raymond Felton sa ukupno 25 poena i sedam asistencija, J. R. Smith je dodao 17 poena, a Tyson Chandler 13 poena i 11 skokova.

Ponajbolji igrač Knicksa Carmelo Anthony imao je slabu večer, ubacio je svega devet poena, uz šut 3-12.

“Ostvarili smo veliku pobjedu protiv odličnog sastava i zbog toga sam posebno sretan. Već godinama Knicksi nisu slavili u San Antoniju. Za mene je to, naprimjer, prva pobjeda ovdje i zaista je lijepo slaviti na ovom parketu”, kazao je trener Knicksa Mike Woodson.

U redovima Spursa šest igrača je upisalo dvoznamenkasti broj poena, najviše Tony Parker (19 poena i 12 asistencija) i Tim Duncan (po 14 poena i skokova).

Crni niz

Crni niz prekinuo je i Miami, koji je ostvario prvu pobjedu u Denveru nakon januara 2002. godine.

Gosti su na polovini treće četvrtine imali velikih 19 poena prednosti, no Denver je šest minuta prije kraja smanjio na samo poen zaostatka. Ipak, kvalitetniji sastav Miamija je iščupao pobjedu.

Prvake je do slavlja na parketu Pepsi Centra predvodio LeBron James sa 27 poena, 12 asistencija i sedam skokova, a Shane Battier je dodao 18 poena.

Miami je igrao bez ozlijeđenog Dwyana Wada, a Mario Chalmers se ozlijedio na početku susreta.

Domaćine su predvodili Andre Miller sa 19 poena, te Kenneth Faried sa 16 poena i 20 skokova.

“Izašli smo na parket i igrali. Igrali smo odlično tri četvrtine, a potom umalo sve prosuli. Srećom, u samoj završnici smo odigrali koncentrirano i kvalitetno”, kazao je James.

Netsi su ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu ove sezone, ali i tek treću protiv Bostona u posljednjih 21 okršaja.

Domaćine su do slavlja predvodili Paul Pierce sa 22 poena i sedam skokova, Leandro Barbosa je dodao 17 poena, a Courtney Lee 13 poena i devet skokova.

Kod Bostona su se istakli Deron Deron Williams i Brook Lopez sa po 24 poena.

Rezultati susreta odigranih u četvrtak: Borooklyn – Boston 102:97, San Antonio – NY Knicks 100:104, Denver – Miami 93:98.

Izvor: Agencije