NBA: Knicksi ponovo bolji od prvaka Miamija

U odsustvu Anthonyja Raymond Felton se iskazao sa 27 poena, od čega je bilo šest trica (AP)

New York Knicksi su slavili drugi put u posljednjih mjesec dana nad aktuelnim prvakom američke NBA lige za košarkaše, Miami Heatom, ostvarivši uvjerljivu pobjedu od 112:92.

Prošle sezone New York je izgubio sve tri utakmice u regularnom dijelu sezone od rivala iz Istočne konferencije, a onda je ispao iz prvog kruga doigravanja s rezultatom 1-4 od, također, tima sa Floride.

„Važno je znati kako pobijediti neku ekipu. Prošle godine stvari su bile drugačije, razbili su nas“, kazao je centar Knicksa Tyson Chandler koji je u četvrtak upisao 13 poena uz devet skokova.

Pobjeda Knicksa je još impresivnija ako se zna da su igrali bez svog najboljeg igrača Carmela Anthonyja koji pauzira zbog povrede prsta.

Poraz Sunsa

U odsustvu Anthonyja, Raymond Felton se iskazao sa 27 poena, od čega je bilo šest trica. Steve Novak je dodao 18, dok je J. R. Smith postigao 13 poena uz šest skokova.

Kod Heata je najefikasniji bio LeBron James, koji je utakmicu završio sa 31 poenom, deset asistencija i devet skokova.

U drugoj utakmici noći, Phoenix Sunsi su doživjeli peti poraz zaredom od gostujućih Dallas Mavericksa koji su bili bolji od njih 97:94.

O. J. Mayo je predvodio Maverickse sa 23 poena, Darren Collison i Brandan Wright su svaki upisali po 16, dok je Chris Kaman meč okončao sa 15 poena.

Kod Sunsa se istakao Markieff Morris koji je postigao 15 koševa uz 17 skokova.

Rezultati: Phoenix Suns – Dallas Mavericks 94:97, Miami Heat – New York Knicks 112:92.

Izvor: Agencije