NBA: Miami poveo u finalu Istoka

Miami je u seriji do četiri pobjede poveo sa 1:0 (Getty Images)

U prvom susretu finala doigravanja Istočne konferencije NBA lige Miami Heat je u svojoj American Airlines Areni pobijedio Boston Celticse sa rezultatom 93:79 i u seriji na četiri pobjede poveo sa 1:0.

Miami je bolje otvorio utakmicu i nakon prve dionice imao je deset koševa viška (21:11), no gosti su uzvratili u drugoj četvrtini, koju su dobili sa 35:25.

Bio je to rekordan učinak neke ekipe u jednoj četvrtini u doigravanju, a Boston je postao i prva ekipa koja je ove sezone Miamiju zabila toliko koševa u četvrtini, no gostima to nije bilo dovoljno za trijumf.

U nastavku su se probudili LeBron James i Dwayne Wade i Heat je u trećoj dionici slavio sa 11 koševa viška (26:15), a potom u posljednjoj četvrtini samo potvrdio pobjedu.

Drugi susret opet u Miamiju

James je zaključio utakmicu sa 32 koša i 13 skokova, a Wade sa 22 koša i sedam asistencija.

Shane Battier je dodao po 10 koševa i skokova.

U gostujućim redovima najefikasniji je bio trio Kevin Garnett (23 koša, 10 asistencija), Rajon Rondo (16 koševa, devet skokova, sedam asistencija) i Paul Pierce (12 koševa).

“Prvu pobjedu smo ostvarili. Zadovoljan sam igrom koju smo pokazali u drugom poluvremenu, ako tako nastavimo, vjerujem u finale,” kazao je trener Heata Erik Spoelstra, dok njegov kolega na suparničkoj strani žali zbog očajne igre u posljednje dvije dionice.

“U doigravanju je nemoguće ostvariti pobjedu sa samo dvije kvalitetne četvrtine. Nemoguće je dobiti Miami ‘šetnjom'”, kazao je Doc Rivers.

Druga utakmica igra se za dva dana ponovno u Miamiju.

Izvor: Agencije