NBA: New York ‘pokvario’ povratak LeBrona Jamesa

Košarkaši New York Knicksa pokvarili su povratak LeBrona Jamesa u Celeveland, pošto su u prvom meču najboljeg igrača NBA lige po povratku iz Miami Heatsa slavili protiv Cavaliersa sa 95:90.

James je pogodio samo pet od 15 šuteva iz igre, a meč je završio s ukupno 17 poena.

“Bila je ovo za mene posebna noć, no moramo izvući pouku iz ovog poraza”, kazao je James, koji je imao čak osam izgubljenih lopti.

“Dodavao sam tamo gdje nije bilo mojih saigrača,” dodao je sa smiješkom.

U pobjedničkoj ekipi najbolji je bio Carmelo Anthony sa 25 poena i šest asistencija, Jason Smith i Iman Shumpert dodali su po 12 koševa.

Kod domaćina najbolji je bio Kyrie Irving sa 22 poena.

Odlični Vučević i Peković

Oklahoma City Thunder je poražen na gostovanju kod Los Angeles Clippersa, a meč je obilježila povreda Russella Westbrooka, koji je slomio ruku i na taj način na listi povrijeđenih pridružio se Kevinu Durantu.

Crnogorac Nikola Vučević opet je imao sjajnu večer (23 poena, 12 skokova), ali to nije pomoglo Orlando Magicu da izbjegne poraz od Washington Wizardsa sa 98:105.

Odličan je bio i drugi Crnogorac u NBA-u Nikola Peković, koji je sa 17 poena učestvovao u trijumfu Minnesota Timberwolvesa protiv Detroit Pistonsa sa 107:101.

Dallas Mavericksi su u premijernom ovosezonskom meču nadigrali Utah Jazz sa 120:102.

Rezultati: Dallas – Utah 120:102, Cleveland – New York Knicks 90:95, Minnesota – Detroit 97:91, Orlando – Washington 98:105, Los Angeles Clippers – Oklahoma City 93:90.

Izvor: Agencije