NBA: Pobjede gostiju u Chicagu i Portlandu

Durant je za Oklahomu protiv Chicaga postigao 24 poena, od kojih 10 u posljednjoj četvrtini (Getty Images)

Gostujući timovi ubilježili su pobjede na obje utakmice američke NBA lige za košarkaše, odigrane u noći sa četvrtka na petak.

Oklahoma City Thunder, predvođen Kevinom Durantom, savladao je Bullse u Chicagu sa 97:91, a najbolji strijelac lige postigao je 24 poena, od kojih je 10 u posljednjoj četvrtini.

Oklahoma City je četvrtu dionicu meča riješila u svoju korist (31:19), anulirala prednost domaćih „Bikova“ od šest poena i došla do treće pobjede u posljednja četiri duela dva tima u Chicagu.

Durantu je mnogo pomogao i Serge Ibaka sa 21 poenom i devet skokova, dok je njihov suigrač Russell Westbrook imao 16 poena i 12 skokova.

Domaćina je predvodio Luol Deng sa 27 poena, sedam manje zabilježio je Richard Hamilton, kao i osam skokova, dok je Joakim Noah meč okončao sa devet poena, 13 skokova i šest asistencija.

Efikasni Crawford

U drugom meču večeri Jamal Crawford je upisao 25 poena, a njegovu Los Angeles Clippersi trijumf nad domaćim Portland Trail Blazersima (103:90).

Po četiri manje imali su Crawfordovi saigrači De'Andre Jordan i Chris Paul čiji je tim popravio svoj trenutni omjer pobjeda i poraza na 4-2 i to u prvoj utakmici sezone van Staples Centra.

Nicolas Batum je postigao 23 poena uz devet skokova za Portland koji je u drugom poluvremenu zaigrao bolje, smanjio zaostatak, ali nije uspio doći do preokreta.

Izvor: Agencije