NBA: Prve pobjede Grizzliesa i Hawksa

Marc Gasol je sa 20 koševa bio najbolji u ujednačenom napadu Grizzliesa (EPA)

Najzanimljiviji od tri meča američke profesionalne NBA lige, koji su bili na programu u četvrtak navečer, odigran je u Los Angelesu, gdje su Clippersi ugostili Dallas Maverickse te ih savladali sa 104:88.

Centar Clippersa DeAndre Jordan našao se u nekoliko “klinčeva” s gostujućim igračima, prvenstveno Dirkom Nowitzkim, ali je i pokazao zašto je na cijeni kao najbolji skakač i ponajbolji bloker u NBA – utakmicu je završio sa 15 skokova i četiri blokade.

Konačnih 16 koševa razlike ne odražava pravo stanje na parketu, jer su Clippersi sredinom četvrte četvrtine vodili i sa 28 razlike (102:74).

Blake Griffin je sa 26 koševa i 10 skokova predvodio Clipperse, a John Jenkins sa 17 poena Mavse.

Ujednačen napad Memphisa

Memphis Grizzliesi su se oporavili od lošeg ulaska u sezonu i domaćeg poraza od 30 razlike od Cleveland Cavaliersa, domaćom pobjedom protiv Indiana Pacersa (112:103).

Marc Gasol je sa 20 koševa bio najbolji u ujednačenom napadu Grizzliesa, kod kojih je sedam igrača postiglo dvoznamenkast broj poena, dok je 20 poena za domaće postigao George Hill.

Prošlosezonska hit ekipa Atlanta Hawksi u svom drugom nastupu upisala je prvu pobjedu, svladavši kao gost New York Knickse sa 112:101, nanijevši domaćem sastavu prvi poraz u sezoni.

Jeff Teague je sa 23 koša bio prebrz za odbranu Knicksa, dok je Carmelo Anthony sa 25 poena standardno bio najefikasniji kod domaćih.

Rezultati utakmica odigranih u četvrtak: New York Knicks – Atlanta Howks 101:112, Indiana Pacers – Memphis Grizzlies 103:112, Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks 104:88.

Izvor: Agencije