NBA: Sedmi poraz Pacersa

Indiana je nastupila bez trojice povrijeđenih prvotimaca (AP)

Košarkaši Indiana Pacersa doživjeli su i sedmi poraz sezone nakon što su u svom Bankers Life Fieldhouseu izgubili od Dever Nuggetsa 87-108.

Hrvatski košarkaš Damjan Rudež za Indianu je igrao 28 minuta i postigao 7 koševa.

Bila je to druga najveća minutaža za Rudeža otkako je ovoga ljeta stigao u Indianapolis.

Indiana je nastupila bez trojice ozlijeđenih prvotimaca Davida Westa, Georgea Hilla i Paula Georgea, a nije bilo ni C.J. Watsona i Rodneyja Stuckeyja, dok se CJ Miles povrijedio u prvoj četvrtini.

Bez ‘pola’ ekipe Pacersi su tek u prvoj dionici igre uspijevali držati priključak, no Denver je u drugoj četvrtini pobjegao na plus 18 (64-46) i potom mirno odradio dvoboj do kraja.

Goste su do prve gostujuće pobjede sezone, te prve nakon šest uzastopnih poraza predvodili Arron Afflalo sa 17, te Wilson Chandler i Gary Harris sa po 13 koševa, dok je Ty Lawson dodao 11 koševa i 10 asistencija.

“Ostvarili smo iznimno važnu pobjedu. Prekinuli smo crni niz, te slavili na gostovanju. Sada će bit lakše. Znam da je tek početak sezone, no pritisak je bio strašan,” otkrio je Lawsomn, dok je Afflalo dodao: “Već smo zaboravili kakav je osjećaj nekoga pobijediti.”

Kod Indiane najefikasniji su bili A.J. Price sa 14, te Solomon Hill, Donald Sloan i Lavoy Allen sa po 12 koševa. Pacersi sa skorom 3-7 drže 13. mjesto na tabeli Istoka, baš kao i Denver na Zapadu s dvije pobjede i šest poraza.

Pobjeda Clevelanda

U jednoj od najzanimljivijih utakmica večeri Cleveland Cavaliersi su na gostovanju pobjedili Boston Celticse 122-121, a junak utakmice bio je LeBron James sa 41 košem i sedam asistencija pri čemu je zabio osam koševa u posljednje dvije minute utakmice. Boston je na početku posljednje četvrtine imao velikih 19 koševa viška (103-84), no Cleveland je uspio preokrenuti rezultat.

“U trećoj četvrtini smo primili 42 koša što je nedopustivo ukoliko želimo biti ozbiljna ekipa. Srećom, u posljednjoj dionici smo popravili dojam,” kazao je James koji se probio na 24. mjesto šutera u historiji NBA lige sa 23,360 koševa.

“Tri četvrtine smo spavali, a onda smo se probudili. Boston je veći dio utakmice bio sjajan, no mi se nismo predavali. U posljednjoj četvrtini smo odigrali savršenu odbranu,” dodao je trener Cavaliersa David Blatt. Sasvim očekivano njegov kolega na suprotnoj strani Brad Stevens bio je ljut.

“Ovo nam se nije smjelo dogoditi. Posebno ne posljednji napad, kada smo imali sedam sekundi, a nismo uspjeli pucati.”

Kod gostiju odličnu predstavu pružio je i Kyrie Irving sa 27 koševa i pet asistencija, dok je Kevin Love dodao 12 koševa i 15 skokova.

Kod Bostona najefikasniji su bili Kelly Olynyk sa 21 košem, te Jeff Green i Jared Sullinger sa po 19 koševa.

Cleveland je sa skorom 4-3 na petom mjestu Istoka, dok Boston drži 11. mjesto s tri pobjede i pet poraza.

Izvor: Agencije