NBA: Warriorsi pobjedom ostali ‘u igri’ za finale

Branitelji naslova NBA prvaka, Golden State Warriors, smanjili su prednost Oklahoma City Thundera u seriji na 3-2, nakon što su ih u petoj utakmici finala Zapadne konferencije u četvrtak navečer svladali rezultatom 120:111.

Warriorsi, koji se i dalje nalaze nadomak ispadanja, kontrolirali su rezultat te na kraju, i pored “tijesne” četvrte dionice, stigli do trijumfa, koji ih još uvijek ostavlja u igri.

Stephen Curry je predvodio Warriorse s 31 poenom, šest asistencija i pet ukradenih lopti, dok je Klay Thompson dodao 27 koševa.

Kod Thundera najbolji je bio Kevin Durant sa 40 poena, a Russell Westbrook je ubacio 31 koš uz osam asistencija, sedam skokova i pet ukradenih lopti.

Novi rekord Curryja

Nakon loše posljednje dvije utakmice, koje je Golden State izgubio, Draymond Green je ubacio 11 poena i upisao 13 skokova za Warriorse.

Svojim 1.248. poenom, kojeg je postigao u trećoj četvrtini, Curry je prešao Wilta Chamberlaina (1.246 poena) i došao na drugo mjesto strijelaca Golden Statea.

Šesta utakmica se igra u subotu navečer u Oklahoma Cityju.

U finalu Istočne konferencije Cleveland Cavaliersi vode protiv Toronto Raportsa sa 3-2 u seriji, a šesti meč je na programu u petak navečer u Torontu.

Izvor: Al Jazeera i agencije