NBC otpustio Donalda Trumpa

Mreža NBC donijela je odluku da prekine saradnju s Trumpom zbog njegovih negativnih komentara o meksičkim imigrantima (AP)

Milijarder i kandidat za nominaciju Republikanske stranke za američke predsjedničke izbore Donald Trump, zvanično je otpušten iz televizijskog reality takmičenja “The Celebrity Apprentice”.

Rukovodilac odjela za zabavni program televizijske mreže NBC Bob Greenblatt, rekao je da emisija neće biti vraćena na program sljedeće sezone, ali da hoće u budućnosti i da će biti angažiran novi voditelj, prenosi AP.

Sporni komentari

Televizijska mreža NBC donijela je odluku da prekine saradnju s Trumpom zbog njegovih negativnih komentara o meksičkim imigrantima, i saopćila da neće više emitirati godišnje izbore za Miss Amerike i Miss Univerzuma, koji su bili zajednički poduhvat ove kompanije i Donalda Trumpa.

Trump je izjavio da “meksički imigranti donose drogu, kriminal, da su silovatelji”, a da pretpostavlja da su “poneki dobri ljudi”, dodajući da želi da se izgradi zid duž južne granice Sjedinjenih Američkih Država.

On je kasnije rekao da su njegove primjedbe bile upućene američkim političarima, a ne meksičkoj vladi ili narodu.

Izvor: Agencije