Nema odgovornih za unošenje otrova kojim se Praljak ubio

Praljak je izvršio samoubistvo nakon što je na Haškom sudu proglašen krivim za ratne zločine (EPA)

Istraga Haškog suda o samoubojstvu Slobodana Praljka, jednog od čelnika samoproglašene Herceg-Bosne, koji je počinio suicid u haškoj sudnici, završena je i nije ukazala ni na kakav propust službe sigurnosti i protokola suda, prenosi Jutarnji list.

Praljkova odvjetnica Nika Pinter ocijenila je takav epilog istrage “očekivanim”.

Prema tome, konstatira zagrebački dnevnik, nitko neće odgovarati za unošenje cijankalija kojim se Praljak ubio, no nema ni odgovora na pitanje kako je otrov uopće dospio u sudnicu.

“Sud je završio istragu i zaključio da nije bilo propusta u radu stražarske službe”, rekla je odvjetnica Pinter.

Navela je i kako još jednu istragu vodi nizozemska policija, koja će o rezultatima istrage obavijestiti hrvatsko diplomatsko predstavništvo.

Pronađena i koverta za suprugu

U sobi Slobodana Praljka nakon njegove je smrti pronađena i kuverta s imenom “Nika”, no odvjetnica Pinter potvrdila je da je u njoj bilo još jedno pismo, upućeno njegovoj supruzi.

“Odmah bih se odazvala pozivu Suda ako bi se pokazalo da sam ja suučesnica u Praljkovoj smrti. Istraga bi kratko trajala jer Praljka nije vidjela posljednjih godinu dana”, rekla je odvjetnica Pinter.

Slobodan Praljak počinio je samoubojstvo u sudnici Haškog suda kad mu je izrečena presuda kojom je proglašen krivim za ratne zločine.

Osim njega, za ratne su zločine na ukupno 111 godina zatvora krivim proglašena još petorica političkih i vojnih čelnika samoproglašene Herceg-Bosne.

Izvor: Agencije