Nerealna obećanja u vezi sa Pelješkim mostom

Hrvatska Vlada neće davati nerealna obećanja u vezi sa gradnjom Pelješkog mosta (Pixsell)

Potpisivanje ugovora i otvaranje radova bez sredstava je kazneno djelo, poručio je u utorak hrvatski premijer Zoran Milanović, ističući da njegova Vlada, za razliku od prethodnih, neće davati nerealna obećanja u vezi sa gradnjom Pelješkog mosta, pa ni nakon evropske odluke o finansiranju studije izvedivosti te investicije.

“Mi radimo i ne dajemo nerealna obećanja. Mi ne otvaramo gradilišta da nismo osigurali sredstva za izgradnju mosta i ne statiramo tamo kao manekeni u pet navrata, to ne radimo”, rekao je on u Hrvatskom saboru.

Napomenuo je da su Vlada i resorni ministar morali raskidati ugovore koje je HDZ-ova vlast zaključila s izvoditeljima iako nije imala novca za tu namjenu.

Nema novca sa strane

“Ova Vlada i ovaj ministar pomorstva ih je morao raskinuti i računati na zdrav razum i razumijevanje ljudi s kojima su ugovori potpisani. To su hrvatske tvrtke s tisućama zaposlenih, koje jedva preživljavaju. Toliko o odgovornosti”, poručio je premijer.

Milanović je podsjetio na to da su ministri vanjskih poslova i regionalnog razvoja u Briselu razgovarali o tome da takav jedan evropski projekt sufinansira Evropska unija (EU), naglasivši da će se Hrvatskoj isplatiti taj projekt da za jednu uloženu kunu iz EU-a dobije dvije samo ako opravda projekt.

“Tu nema po babi i stričevima. To su vrlo strogi projekti i zato neki nemaju interesa za te projekte, jer tu ne mogu zamračivati, tu nema novca sa strane. Eto, na tome mi radimo”, poručio je.

Izvor: Agencije