Oglasi

Nestanak akademika Redžića: Pronađeno tijelo

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno da postoji osnovana sumnja da se radi o tijelu profesora Sulejmana Redžića.
Nestanak profesora Redžića porodica je prijavila 7. januaraAl Jazeera

Beživotno tijelo muškarca pronađeno je u ponedjeljak u Istočnom Sarajevu, na području Lapišnice, u kanjonu rijeke Miljacke.

Kako je Al Jazeeri rečeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) postoji osnovana sumnja da je riječ o tijelu akademika Sulejmana Redžića

Kako prenosi Fena, glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo kazala je da je u blizini beživotnog tijela pronađena i garderoba sa ličnim dokumentima na kojima su inicijali "S.R.".

Obdukcija u utorak

Dodala je da dokumenti i odjeća pripadaju muškarcu čiji je nestanak prijavljen prije petnaestak dana.

„Uz beživotno tijelo muškarca, izvučeno danas (ponedjeljak) kasno poslijepodne iz kanjona Miljacke na području Lapišnice, pronađena je jakna u kojoj je putna isprava na ime Sulejmana Redžića, ali zasad ne možemo potvrditi da se radi o Sulejmanu Redžiću“, kazao je agenciji Fena dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Mirza Hukeljić.

On je rekao da je tijelo prebačeno u prosekturu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu te da će obdukcija započeti u utorak ujutro, nakon čega će se znati tačan uzrok smrti.

"Pošto porodica nije izvršila identifikaciju beživotnog tijela muškarca, zvanično ne mogu potvrditi da se radi o Sulejmanu Redžiću. Zasad je poznato da na tijelu muškarca nisu pronađene povrede koje bi ukazivale na djelovanje treće osobe", kazao je Hukeljić.

Prijavljen nestanak

Nestanak profesora Redžića porodica je prijavila 7. januara.

Sa Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) Univerziteta u Sarajevu je rečeno da se profesor Redžić  u toj ustanovi pojavio posljednji put 28. decembra prošle godine.

Profesor Redžić je bio dopisni član Akademije nauka i umjetnosti BiH (ANU BiH), šef Katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, gdje je vodio Centar za ekologiju i prirodne resurse, te bio predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99.

Izvor: Al Jazeera i agencije