Oglasi

Netanyahu: Iran gradi raketna postrojenja u Siriji i Libanu

Izraelski premijer optužio Iran da želi 'zbriše Izrael sa lica zemlje'.
Generalni sekretar UN-a Guterres od 27. do 30. augusta boravi u posjeti Kuvajtu, Izraelu i PalestiniEPA

Iran gradi postrojenja u Siriji i Libanu za proizvodnju precizno navođenih raketa, s ciljem da ih iskoristi protiv Izraela, izjavio je izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

On je, na početku sastanka sa generalnim sekretarom Ujedinjenih naroda Antoniom Guterresom, optužio Iran da Siriju pretvara "u bazu vojnih utvrđenja u okviru svog deklariranog cilja da zbriše Izrael sa lica zemlje", izjavio je Netanyahu, a prenosi agencija Reuters.

Guterresova posjeta

"Iran također gradi postrojenja za proizvodnju precizno navođenih raketa, kako u Siriji, tako i u Libanu. To je nešto što Izrael ne smije prihvatiti. To je nešto što UN ne smije prihvatiti", kazao je izraelski premijer.

Generalni sekretar Ujedinjenih naroda Guterres od 27. do 30. augusta boravi u posjeti Kuvajtu, Izraelu i Palestini.

Izraelski premijer Netanyahu izjavio je i ranije na sastanku sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom da jačanje iranskih pozicija u Siriji predstavlja prijetnju za Izrael, ali i svijet.

Prema njegovim riječima, Iran napreduje i kada je riječ o kontroli i utjecaju u Iraku i Jemenu, a kontrolira i Liban.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.