Nevrijeme pogodilo dijelove Hrvatske i Slovenije

Meteoalarm je za srijedu izdao narančasto upozorenje za veliki dio Hrvatske (Ivica Galovi? / Pixsell)

Olujno nevrijeme, praćeno jakom kišom, a ponegdje i tučom, pogodilo je u srijedu u popodnevnim satima više krajeva, osobito na sjeveru i istoku Slovenije, te izazvalo poprilične štete na usjevima i objektima, javljaju mediji u Sloveniji, kako prenosi Hina.

U sjeverozapadnom dijelu zemlje poplavljeno je više stambenih objekata, a u sjevernim krajevima prema Austriji bilo je i više odrona zemlje.

Jaka tuča veličine kokošjih jaja popodne je pogodila Velenje i okolicu, dok je uz Dravu, na istoku zemlje, voda poplavila nekoliko lokalnih cesta i industrijskih objekata.

Narančasti meteoalarm

Meteorolozi najavljuju da će se vremenske prilike do četvrtka stabilizirati, ali je na snazi i dalje narančasti meteoalarm.

Državna agencija za okoliš i prostor upozorila je da se idućih sati mogu očekivati povećani vodostaji nekih rijeka, posebno Mure i Drave, zbog jakih oborina u Austriji, te da je moguće razlijevanje manjih rijeka u poplavnim područjima.

U Hrvatskoj olujno je grmljavinsko nevrijeme s jakim vjetrom i tučom pogodilo dijelove područja oko Požege u Slavoniji, kako javljaju hrvatski mediji.

Kako javlja lokalni 034 portal, jaka tuča padala je i učinila mnogo štete na poljoprivrednim kulturama, a vjetar  je srušio drvo na izlasku iz Požege prema mjestu Eminovci te odnio krov s obiteljske kuće u tom mjestu.

Vjetar rušio stabla

U dijelovima Požeštine, kako javlja 24 sata, vjetar je rušio stabla na prometnice, a ulicama se slijevala voda od jake kiše.

Procjenjuje se da je nastala šteta na objektima, vozilima i njivama, a na neko vrijeme u dijelu pogođenih krajeva nije bilo električne energije.

Meteoalarm je za srijedu izdao narančasto upozorenje za veliki dio Hrvatske i mogućnost grmljavinskog nevremena kiše te bujičnih poplava.

Izvor: Al Jazeera i agencije