Neymar: Nije trenutak za selidbu u Evropu

Neymar je ocijenio da je nacionalna reprezentacija na 'pravom putu' (EPA)

Jedan od najtalentiranijih svjetskih nogometnih napadača, Brazilac Neymar, izjavio je da se ne namjerava u skorije vrijeme preseliti u Evropu i da je zadovoljan životom u svom klubu Santosu.

Za brazilskog reprezentativca neprestano su zainteresirani brojni veliki klubovi, prije svih Barcelona, Real Madrid i Chelsea, ali on osjeća da još nije pravo vrijeme da napusti rodnu zemlju i upusti se u inostranu avanturu, prenosi Reuters.

“Sretan sam ovdje u Brazilu, sretan sam u Santosu. Moj san je da igram u Evropi, ali još nije pravi trenutak, selidba bi sada bila preuranjena”, izjavio je 20-godišnji nogometaš.

Neymar je ocijenio da je nacionalna reprezentacija na “pravom putu”, nakon razočaravajućeg nastupa na Kupu Amerike 2011. godine i još jednog neuspjelog pokušaja da osvoji zlatnu olimpijsku medalju, pošto su ljetos u Londonu Meksikanci bili uspješniji u finalu (2:1).

Pravi put

“Bili smo veoma uznemireni poslije Kupa Amerike, mnogo ljudi je uznemireno zbog Olimpijskih igara (OI), ali niko više od nas. Ponosan sam što sam učestvovao na Igrama i osvojio medalju. Osjećam da smo sada na pravom putu pred prvenstvo svijeta 2014. godine i uvjeren sam da ćemo dostići top formu kada je najvažnije”, rekao je Neymar.

On smatra da petostruki svjetski prvaci idu “uzlaznom linijom”.

“Stvaramo naš identitet, ekipa ima sve više samopouzdanja i postaje čvršća. U našem brazilskom načinu rada odgovornost je uvijek podijeljena, svako radi svoj dio posla na terenu. Na Svjetskom prvenstvu (SP) bit će 23 igrača u nacionalnom sastavu, a ja ću biti samo još jedan Brazilac koji juri titulu”, poručio je Neymar.

Brazil je posljednju titulu svjetskog prvaka osvojio 2002. godine na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji, kada je u finalu pobijedio Njemačku sa 2:0.

Izvor: Agencije