NHL: Novo izjednačenje Capitalsa i Rangersa

Washingtonov golman Braden Holtby, kojem je ovo prva sezona u NHL ligi, i dalje radi na svojoj reputaciji pa je protiv Rangersa imao 30 odbrana (Reuters)

Hokejaši Washington Capitalsa su u srijedu navečer pobijedili New York Rangerse sa 2:1 i izjednačili na 3-3 u seriji na četiri pobjede, te tako odluku o pobjedniku polufinala Istočne konferencije sjevernoameričke NHL lige prebacili na sedmu utakmicu koja će se igrati u New Yorku.

Capitalsi su ovom domaćom pobjedom iza sebe ostavili poraz od ponedjeljka kada su ih sekunde dijelile od pobjede, ali su onda Rangersi postigli izjednačujući pogodak, te došli do trijumfa tokom produžetka.

U srijedu su Aleks Ovečkin i Jason Chimera doveli domaću momčad u vodstvo od 2:0, a onda je Marian Gaborik postigao jedini pogodak za goste u posljednjoj minuti.

Washingtonov golman Braden Holtby, kojem je ovo prva sezona u NHL ligi, i dalje radi na svojoj reputaciji pa je u ovom meču odbranio 30 udaraca protivničkih igrača prema njegovoj mreži.

Rangersi, koji su bili vodeća ekipa u Istočnoj konferenciji nakon regularnog dijela sezone, nadaju se svom prvom konferencijskom finalu od 1997., dok Washington u tom dijelu takmičenju NHL-a nije bio od 1998. godine.

Izvor: Agencije