Nica – nova prilika za Marija Balotellija

Nekadašnji italijanski reprezentativac Mario Balotelli ovog vikenda ponovno bi mogao na teren. Nakon mnogo nedoumica, napustio je Liverpool i stigao u francusku Nicu.

Status zvijezde nije izgubio, ali ni problematičan imidž, koji ga prati tokom čitave karijere. Balotelli je u prethodne dvije sezone više privlačio pažnju nedisciplinom van terena, nego učinkom u dresu Liverpoola i Milana. Novu šansu dobit će u Nici. U klubu su svjesni da “Super Marija” čeka dug put do povratka u željenu formu.

“Kada gledate klipove s njegovim nastupima, golove, slobodne udarce – jasno je da ima veliki potencijal. Ali, veliki posao ga čeka u pogledu fizičke pripreme i taktičke discipline. Potrebno je dosta vremena. Radio je po posebnom režimu s kondicionim trenerom u Liverpoolu. Ali, dugo nije odigrao takmičarski meč”, rekao je trener Nice Lucien Favre.

Bio u timu ili ne u nedjelju protiv Marseilla, Balotelli je od dolaska u klub u centru pažnje.

Kvalitet i sprema

“To je sjajno. Mislim da su ljudi u Nici sretni zbog njegovog dolaska. Kao trener, stvari ne gledam tako. Meni je najvažnije šta Balotelli donosi ekipi. Mora dokazati kvalitet i biti fizički spreman, kako bi se dobro kretao u napadu i pomagao u odbrani”, poručio je trener Favre.

Prošlost i Balotellijev karakter ukazuju na oprez. Dovođenje Italijana je poput ruleta. Ako je suditi prema prvim utiscima, uprava kluba možda je dobro kockala.

“U sličnoj je situaciji kao i Hatem Ben Arfa. Ima loš imidž, ali je u svlačionici potpuno drugačija ličnost. Nismo se poznavali prije njegovog dolaska. S nama je dvije sedmice i djeluje kao sjajan momak. Čini sve kako bi se što brže uklopio u novu sredinu i imao mirnu sezonu, koja će mu omogućiti da rehabilitira karijeru”, izjavio je golman Nice Yoan Cardinale.

A priliku da pokaže koliko može Balotelli bi mogao dobiti u nedjelju protiv Marseilla. Nica je sjajno počela i dijeli prvo mjesto poslije tri kola. Klub je već dobio pažnju javnosti na koju nije navikao, a s Balotellijem u timu sigurno je da će ona potrajati.

Izvor: Al Jazeera