Nikolić Dodiku najavio posjetu BiH

Nikolić i Dodik su razgovarali o trenutnoj ekonomsko-socijalnoj i političkoj saradnji Srbije i RS-a (Anadolija)

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik sastali su se danas u Beogradu u okviru redovnih konsultacija kako bi razgovarali o trenutnoj ekonomsko-socijalnoj i političkoj saradnji, javlja Anadolija.

Kako je navedeno u saopćenju Nikolićeve Službe za medije, načelno su se dogovorili da se tokom juna ove godine održi sastanak Savjeta za sprovođenje sporazuma o specijalnim vezama između Srbije i Republike Srpske, a u okviru priprema za taj sastanak Nikolić će pozvati u Beograd predstavnike svih relevantnih srpskih političkih stranaka u BiH.

Nikolićev interes za bh. političku situaciju

Tomislav Nikolić je tokom sastanka obavijestio predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da planira posjetiti Bosnu i Hercegovinu, kao i da će tom prilikom posjetiti i entitet Republiku Srpsku.

Nakon sastanka, Milorad Dodik je, u izjavi novinarima, rekao da se Nikolić interesirao o političkoj situaciji u BiH, činjenicama i razlozima zašto se nisu formirali organi vlasti, prije svega Vijeće ministara.

“Ja sam mu iznio svoje viđenje, rekao sam da se radi o jednoj konstrukciji koja je neodrživa, koja je moguća da se nekako sklepa ta riča o Vijeću ministara, ali da to ne daje nikakvu mogućnost da to bude efikasno”, rekao je Dodik.

Izvor: Agencije