Novak Ðoković lako do polufinala Pekinga

Ana Ivanović je u četvrtfinalu savladala Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:3, 7:5 (EPA)

http://balkans.aljazeera.net/tema/teniski-turniriPrvi teniser svijeta Novak Ðoković plasirao se u petak u polufinale ATP tunrira u Pekingu, pošto je za manje od sat vremena savladao Amerikanca Johna Isnera rezultatom 6:2, 6:2.

Ðoković je lagano porazio Isnera, koji je djelovao potpuno nemoćno, i napravio još jedan korak ka odbrani titule.

On će se u subotu u meču za finale sastati sa Špancem Davidom Ferrerom, protiv kojeg vodi sa 15:5 u međusobnim mečevima.

Četvrti nosilac Ferrer je u četvrtfinalu savladao Yen- Hsuna Lua iz Kineskog Tajpeha sa 6:3, 6:1.

‘Uvijek želim biti bolji’

Ðoković je poslije meča ocijenio je da je retern bio ključ ubjedljive pobjede protiv Isnera, igrača visokog čak 2,08 metara.

“Odigrao sam sjajan meč. Činjenica da je Isner imao visoki procenat prvog servisa, kao i to da sam pravio breakove, govori o kvalitetu mog reterna, koji je očigledno bio ključ pobede”, rekao je Ðoković.

Prvi reket svijeta je naglasio da izvor njegove motivacije leži u želji da stalno napreduje.

“Uvek pokušavam da napredujem i svaki put kada sam na terenu želim da budem bolji”, kazao je Ðoković.

U drugom plufinalu igrat će treći nosilac Rafael Nadal (Španija) i Italijan Fabio Fognini.

Nadal je u četvrtfinalu bio bolji od Amerikanca Jacka Socka sa 3:6, 6:4, 6:3, dok je Fognini povijedio Urigvajca Pabla Cuevasa sa 6:1, 2:6, 6:2.

I Ana Ivanović u polufinalu

I najbolja teniserka Srbije Ana Ivanović plasirala se u petak u polufinale WTA turnira u Pekingu, pošto je savladala Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:3, 7:5.

Ona će u borbi za finale igratie protiv Timeae Bacsinszkyi iz Švicarske, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Italijanke Sare Erani sa 0:6, 6:3, 7:5.

U drugom polufinalu igrat će Poljakinja Agnieszka Radwanska i Španjolka Garbine Muguruza Blanco.

U četvrtfinalu Radwanska je pobijedila Njemicu Angelique Kerber sa 6:1, 6:4, dok je Muguruza Blanco bila bolja od Amerikanke Bethanie Mattek-Sands sa 6:1, 7:5.

Izvor: Agencije