Novak Ðoković u drugom kolu US Opena

Đoković kazao da je spreman na US Openu ići na titulu (USA Today)

Srbijanski teniser Novak Ðoković plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država u tenisu nakon što je u New Yorku, poslije 97 minuta igre, savladao Argentinca Diega Schwartzmana sa 6:1, 6:2, 6:4.

Ðoković je rekao da su mu neuspjesi na mastersima u Torontu i Cincinnatiju teško pali, ali da je sada spreman da na US Openu ide na titulu, prenosi Tanjug.

Turnire u Torontu i Cinicinnatiju završio je već u osmini finala nakon poraza od Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge i Španca Tommyja Robreda.

“Poslednje tri nedelje na turnirima u Torontu i Cincinnatiju bile su veoma teške za mene u emotivnom smislu. Nisam uspevao da pronađem pravu igru i nisam se osećao dobro na terenu. Ipak, na US Openu se osećam drugačije, ponovo sam skoncentrisan i spreman za uspehe”, rekao je Ðoković na internetskoj stranici turnira.

“Zadovoljan sam prvim mečom. Dobro sam udarao lopticu. Diego je veoma talentovan igrač i veoma je brz na terenu. Nije me pritiskao dovoljno servisima, mislim da mora na tome da poradi, ali odigrao je dobar meč”, dodao je Ðoković.

Protivnik najboljem teniseru današnjice u narednoj rundi posljednjeg Grand Slam turnira sezone bit će Francuz Paul-Henri Mathieu koji je pobijedio Gillesa Mullera iz Luksemburga poslije pet setova, 6:7 (7-9), 7:5, 7:6 (8-6), 6:7 (6-5), 6:1.

Ðoković i Mathieu do sada su se sastajali šest puta i srbijanski teniser vodi 5-1 u pobjedama.

Pobjeda Janković i Lučić-Baroni

Srbijanska teniserka Jelena Janković pobjedom je startala na US Openu, savladavši sinoć zemljakinju Bojanu Jovanovski u dva seta, 6:2, 6:3.

Janković je opravdala ulogu favorita i lako došla do pobjede kojom je najavila najviše ambicije na posljednjem Grand Slamu sezone.

Uspjeh protiv Jovanovski najavila je već na početku duela, kada je sa dva brejka povela sa 3:0 i rutinski sačuvala vodstvo, da bi u nastavku, također bez problema, kontrolirala igru.

Trenutno deseta teniserka svijeta ponovno je oduzela servis protivnici u petom gemu drugog seta (3:2) i rutinski okončala borbu za treću pobjedu u njihovom četvrtom međusobnom okršaju.

Janković u 2. kolu igra protiv Bugarke Cvetane Pironkove koja je savladala Italijanku Karin Knapp sa 6:4, 6:3.

Ana Ivanović na US Openu starta duelom protiv Amerikanke Alison Riske.

Hrvatska teniserka, 32-godišnja Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u 2. kolo US Opena nakon što je u susretu 1. kola savladala 25. nositeljicu Garbine Muguruzu iz Španije, 6-3, 7-6 (4) nakon sat i 36 minuta igre.

Pobjeda Lučić-Baroni protiv Muguruze najveće je iznenađenje prvog dana US Opena. Hrvatska veteranka je u glavni turnir ušla kroz kvalifikacije, dok je 20-godišnja Muguruza svojim ovogodišnjim rezultatima, među kojima je i pobjeda protiv Serene Williams u Roland Garrosu, stekla status jedne od nadolazećih zvijezda svjetskog tenisa.

U 2. kolu Lučić-Baroni igrat će protiv Izraelke Shahar Peer.

Izvor: Agencije