Nove žrtve hladnoće u Evropi

U snježnoj oluji koja je zahvatila Sjedinjene Američke Države od Mississippija do Mainea stradale su četiri osobe (AP)

U Poljskoj je zbog ledenog vremena umrlo još 10 osoba od jučer, čime je povećan broj žrtava na najmanje 33 u Europi, a snježne oluje zahvatile su i američku saveznu državu Californiju, prenose agencije.

U nekim oblastima Poljske bilježi se temperatura od minus 20 stepeni, a nedjelja je bila najsmrtonosniji dan u toj europskoj državi ove zime.

Od početka vikenda, u ledenom talasu koji je zahvatio Europu poginule su najmanje 33 osobe, uglavnom migranti i beskućnici, prenosi AFP.

U nekim oblastima Poljske bilježi se temperatura od minus 20 stepeni, a nedjelja je bila najsmrtonosniji dan u toj europskoj državi ove zime

Blokirani Istanbul

Jake snježne oluje zahvatile su i Tursku, blokirajući Istanbul sa skoro 65 centimetara snijega, a zatvorene su i mnoge škole u tom gradu.

To je treći dan da je grad na Bosforu blokiran, a zatvoren je i ovaj tjesnac zbog slabe vidljivosti.

Jake snježne oluje zahvatile su i Tursku, blokirajući Istanbul sa skoro 65 centimetara snijega

Otkazane su stotine letova, više od 10.000 putnika koji nisu došli do Istanbula su smješteni u razne hotele, a otkazane su i sve ture trajektom.

Četvero mrtvih u SAD-u

U snježnoj oluji koja je zahvatila Sjedinjene Američke Države od Mississippija do Mainea stradale su četiri osobe, prenosi AP.

Kako javlja ova agencija, iz sjeverne Nevade je zbog snažne zimske oluje evakuirano stotine ljudi, a zbog poplava koje je oluja prouzrokovala blokirani su putevi u Sjevernoj Californiji.

Snježna oluja u Sjevernoj Californiji srušila drveće na kuće i vozila, a neko drveće je blokiralo i puteve

Zbog poplava, danas su zatvorene i škole u oblasti Reno-Sparks gdje je od subote proglašeno vanredno stanje, dok je snježna oluja u Sjevernoj Californiji srušila drveće na kuće i vozila, a neko drveće je blokiralo i puteve.

Izvor: Agencije