Novi incidenti u Mitrovici

Kosovski Srbi požalili su se Vučiću i zbog carinskog ujedinjenja Kosova i Albanije (EPA)

Nepoznati napadači pucali su rano jutros na vozilo Kosovske policije, koje je bilo parkirano ispred Zdravstvenog centra u sjevernom dijelu Mitrovice, javlja Tanjug.

Incident se dogodio jutros oko dva sata, povređenih nije bilo, ali je na vozilu pričinjena materijalna šteta, izjavio je mitrovičkom Radiju Kontakt plus zamjenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti.

Na vozilu je probušena jedna guma i oštećeno je staklo, rekao je Hoti i naglasio da u trenutku napada u vozilu nije bilo policajaca.

Hoti je rekao kako se traga za jednom osobom, čiji identitet nije naveo, a koja je osumnjičena za ovo krivično djelo.

Incident se dogodio nakon što su u Mitrovici u pucnjavi povrijeđene dvije osobe ispred jednog od ovdašnjih kafića.

Dvoje ranjenih

Dvojica mladića srpske nacionalnosti povrijeđena su prethodne noći u pucnjavi u sjevernom dijelu Mitrovice, zbrinuti su u zdravstvenom centru u tom gradu i nisu životno ugroženi, javlja Tanjug.

Zamjenik regionalnog direktora kosovske policije Besim Hoti izjavio je Tanjugu da se incident dogodio nešto poslije jedan sat iza ponoći ispred jednog od lokala u ovom gradu.

Policija traga za jednom osobom za koju pretpostavlja da je koristila vatreno oružje i nanijele povrede dvojici mladića.

“Ne znamo trenutno motiv napada, a u lokalu ispred kojeg je došlo do pucanjave nalazilo se oko 70 gostiju”, kazao je Hoti.

Ranjeni u stabilnom stanju

Dežurni ortoped u mitrovičkoj bolnici, doktor Ljubomir Jakšić, kazao je da su tokom noći primili dva pacijenta koji su imali povrede nanesene vatrenim oružjem – pacijent S. M. (26) operisan je tokom noći i ima ustrelnu povredu desnog stopala. Nalazi se na odjeljenju intenzivne njege.

Njegovo stanje je stabilno, rekao je Jakšić, dodajući da je pacijent T. P. (24) povrijeđen rikošetom i da je smješten na odjeljenje ortopedije, te da je u stabilnom stanju.

Na ovaj način je nastavljena serija incidenata u Mitrovici koja je počela prošle sedmice, kada je jedan 17-godišnjak srpske nacionalnosti povrijeđen u blizini glavnog ibarskog mosta.

Dan kasnije u tri odvojena incidenta u Mitrovici povrijeđeno je pet osoba – tri albanske i dvije bošnjačke nacionalnosti.

U subotu je tokom noći nestao 17-godišnji Albanac, a jučer su zbog nestanka albanskog tinejdžera pritvorena dvojica Srba, podsjeća B92. 

Izvor: Agencije