Oglasi

Novi Sad: SNP spalio zastavu Vojvodine

Srpski narodni pokret Naši objavio listu tzv. antisrpskih medija i nevladinih organizacija te spalio zastavu Vojvodine.
SNP Naši je tokom vikenda na više mjesta u Novom Sadu izlijepio plakate pod nazivom "Strani agenti"Wikipedia

Aktivisti Srpskog narodnog pokreta (SNP) Naši spalili su u noći između nedjelje i ponedjeljka zastavu Autonomne pokrajine Vojvodine ispred stranačkih prostorija Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Kako prenose vojvođanski mediji, iz tog pokreta su saopćili da su ostatke nagorjele i pokidane zastave okačili na vrata LSV-a "kao novogodišnju čestitku", nazivajući zastavu "Čankovom krpom", aludirajući pritom na Nenada Čanka, predsjednika LSV-a, političke organizacije koja se ustrajno godinama zalaže za autonomiju Vojvodine.

Vojvođanski mediji navode da su aktivisti pokreta SNP Naši na taj način željeli pokazati da će i u 2013. godini nastaviti kampanju protiv "autonomaša u sjevernoj Srbiji".

Lista "stranih agenata"

Ovo nije prvi slučaj da su aktivisti SNP-a Naši spalili zastavu Vojvodine. To su napravili i u oktobru prošle godine u Zrenjaninu, 12. marta to su učinili u Novom Sadu, kada su ispisali i grafit kojim su Ratku Mladiću čestitali rođendan, a tri dana kasnije i u Bačkoj Palanci.

Na popisu 'antisrpskih medija' su: B92, Blic, Peščanik, Danas, Vreme i Republika.

Mediji u Vojvodini navode da je SNP  tokom vikenda na više mjesta u Novom Sadu izlijepilo plakate pod nazivom "strani agenti", a na plakatu je popis tzv. antisrpskih medija i nevladinih organizacija, koje po njima finansiraju zapadne obavještajne službe.

Na popisu su mediji B92, Blic, Peščanik, Danas, Vreme i Republika, kao i udruge i nevladine organizacije Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Fond za humanitarno pravo, Žene u crnom, Centar za kulturnu dekontaminaciju, JUKOM, Helsinški odbor za ljudska prava i druge organizacije.

Srbijansko Tužilaštvo je u aprilu 2012. od Ustavnog suda zatražilo zabranu djelovanja SNP-a Naši, ali je najviša sudska instanca Republike Srbije u novembru odbila taj zahtjev kao neosnovan.

Izvor: Agencije