Novi Sad: Svi povrijeđeni u sudaru vozova pušteni kući

U željezničkoj nesreći, koja se sinoć dogodila kod Novog Sada, povređena su ukupno 22 putnika i svi su van životne opasnosti (Tanjug)

Svi povrijeđeni putnici u sudaru dva voza na pruzi Novi Sad – Sombor, u blizini Novog Sada, zbrinuti su i upućeni kućama, rekao je dežurni ljekar Urgentnnog centra Vojvodine Dragan Vulin, prenosi agencija Tanjug.

On je to izjavio u razgovoru sa direktorima preduzeća Infrakstruktura, Srbijavoz i Srbijakargo koji su došli u Urgentni centar Vojvodine kako bi posjetili povrijeđene.

U željezničkoj nesreći, koja se sinoć dogodila kod Novog Sada, povrijeđena su ukupno 22 putnika i svi su van životne opasnosti, potvrdio je ranije Tanjugu v. d. generalnog direktora Srbijavoza Jugoslav Jović.

„Informacije su da ima 18 lakše i četvoro teže povređenih putnika. Svi su van životne opasnosti“, precizirao je Jović.

On je naveo kako je na lice mjesta došla Centralna komisija za vanredne događaje iz Beograda i Operativna komisija iz Novog Sada sa predstavnicima sva tri poduzeća.

„Oni su tek počeli sa svojim poslom, a pre svega treba da saslušaju mašinovođu o tome šta se desilo, da uzmu podatke sa brzinomera, da pogledaju oštećenja voznog sredstva i nakon toga će napraviti izveštaj i znaćemo uzrok nesreće i šta se tačno desilo“, rekao je Jović.

Lakše povrijeđena djeca

Glasnogovornik novosadske Dečije bolnice Dušan Vuković rekao je sinoć Tanjugu kako je u tu bolnicu primljeno petero djece povrijeđenih u sudaru dva voza i kako su poslije ukazane pomoći puštena kućama.

„Sva deca su zadobila lakše telesne povrede zbrinuta su u Dečijoj bolnici i otpuštena su kućama“, rekao je Vuković.

Kako je Tanjugu rečeno ranije sinoć u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, putnički voz udario je brzinom od 15 kilometara na sat u posljednji vagon teretnog voza koji se nalazio ispred njega.

Nesreća se dogodila između željezničkih stanica Sajlovo-Kisač, pored Novog Sada.

Izvor: Agencije