Nowitzki ponovo vodi Dallas u play-off

Dirk Nowitzki je ubacio 32 poena te dodao 10 skokova i šest asistencija (EPA)

U najzanimljivijoj utakmici večeri u NBA ligi košarkaški Dallas Mavericksa su se pobjedom protiv Oklahoma City Thundera (128:119) probili na osmo mjesto Zapadne konferencije, posljednje koje vodi u doigravanje tri tjedna prije završetka ligaškog dijela sezone.

Još jednu sjajnu utakmicu u dresu Mavsa u vrijeme kada je momčadi to najviše trebalo, odigrao je Nijemac Dirk Nowitzki koji je ubacio 32 poena, te dodao 10 skokova i šest asistencija. Istaknuo se i Španjolac Jose Calderon koji je susret je okončao sa 22 poena.

Kevin Durant je dao 43 za Thunder, dok je Westbrook dodao 23 uz osam asistencija i sedam skokova, no to im ovaj put nije bilo dovoljno za uspjeh.

Rekord Lakersa

Ove sezone veoma slabi Los Angeles Lakersi su, ipak, uspjeli postaviti jedan novi pozitivni rekord kluba, postigavši 51 poen u trećoj četvrtini u pobjedi protiv New York Knicksa (127:96).

Napadački učinak Lakersa iz treće četvrtine najveći je broj poena u jednoj četvrtini u povijesti kluba, a istodobno je to i najveći broj poena koje su Knicksi primili u jednoj četvrtini u povijesti.

Sve se to događalo pred očima Phila Jacksona, novog predsjednika Knicksa i legendarnog trenera Lakersa, koji je s momčadi iz Los Angelesa osvojio pet naslova prvaka.

Xavier Henry (22) i Nick Young (20) predvodili su napad Lakersa, dok je Carmelo Anthony (29) bio najučinkovitiji kod Knicksa koji su nakon osam pobjeda zaredom pretrpjeli drugi uzastopni poraz te im je doigravanje opet sve dalje.

Raptorsi bez snage za preokret

Cleveland Cavaliersi uspjeli su u svojoj dvorani nadigrati vodeći sastav skupine Atlantic Toronto Raptors sa 102:100.

Iako su domaći imali i 21 poen viška, dvoboj je bio neizvjestan do posljednje lopte. Gosti su imali 7.8 sekundi za posljednji napad kojim su mogli poravnati ili tricom doći do pobjede, ali njihov razigravač Greivis Vasquez se spetljao i izgubio loptu.

Dion Waiter (24) bio je najbolji kod Cavsa, a Kyle Lowry (22 poena, 10 asistencija) kod Raptorsa.

Orlando Magic prekinuo je niz od devet poraza, pobjedom protiv Portland Trail Blazersa (95:85). Tobias Harris (25, 11 skokova) bio je najbolji kod Magica, a Robin Lopez (20, 13 skokova) kod Blazersa.

Izvor: Agencije