Obama i Clinton razmijenili šale na Twitteru

Predsjednik Obama je do sada "zapratio" 65 korisnika Twittera (EPA)

Bill Clinton i Barack Obama razmijenili su nekoliko šala u porukama na društvenoj mreži Twitter, što je oduševilo njihove sljedbenike.

Razmjena poruka uslijedila je nekoliko sati nakon što je Obama otvorio nalog na Twitteru i poslao prvu poruku: “Zdravo, Twitter! Barack je. Zaista! Već šest godina sam ovdje i konačno su mi dali moj lični nalog”.

Njegovo korisničko ime na ovoj društvenoj mreži je @POTUS, što je skraćenica od President Of The United States i za samo nekoliko sati privukao je više od milion pratilaca.

Jedan od prvih pratilaca je bio i @billclinton, bivši predsjednik SAD-a, čija je supruga Hillary, kandidatkinja za predsjedničke izbore Demokratske stranke.

Komentirajući Obamino korisničko ime, Clinton je upitao da li će taj nalog morati ostaviti kada bude napuštao Bijelu kuću. Pritom je koristio hashtag #askingforafriend, aludirajući na utrku Hillary Clinton za Bijelu kuću.

Predsjednik Obama je odgovorio šalom, predloživši da Clinton može dobiti nalog @FLOTUS, rezerviran za prvu damu (First Lady Of The United States), ukoliko Hillary Clinton postane predsjednica.

Direktno obraćanje

Obama i njegovi savjetnici, navodi agencija Reuters, prihvatili su društvene medije poput Twittera i Facebooka kao sredstvo kampanje i oglašavanja.

Obama ipak, nije prvi put poslao svoj tweet, ali je to prvi put uradio sa svog sada registriranog Twitter naloga.

U nekoliko navrata, on se na Twitteru oglasio sa naloga Bijele kuće. Saradnik u Bijeloj kući Alex Wall, objavio je na blogu da će se Barack Obama nadalje, preko svog zvaničnog Twitter naloga, direktno obraćati Amerikancima, sa tweetovima koje će isključivo lično pisati.

Obamin zvanični, predsjednički nalog na Twitteru (@BarackObama), koji je otvoren 2007. godine, ima do sada nešto više od 59 miliona pratilaca.

Predsjednik Obama je do sada “zapratio” 65 korisnika Twittera, među kojima i bivše predsjednike SAD-a Billa Clintona i Georgea Busha, kao i svoju suprugu Michelle, ali ne i premijera Velike Britanije Davida Camerona i bivšu prvu damu SAD-a i nekadašnju državnu sekretarku Hillary Clinton.

Izvor: Al Jazeera i agencije