Obamin polubrat će glasati za Trumpa

Malik Obama smatra kako su najveći mediji pristrani pri praćenju predsjedničke kampanje u korist kandidata demokrata Hillary Clinton (AP)

Malik Obama, polubrat predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame, podržava Donalda Trumpa i bit će u publici za vrijeme njegove posljednje predizborne debate s Hillary Clinton, pišu američki mediji.

Malik Obama, koji ima dvojno kenijsko i američko državljanstvo, veliki je pristalica republikanskog kandidata za Bijelu kuću.

“Uzbuđen sam što ću biti na debati. Trump može Ameriku ponovno učiniti velikom”, kazao je on za New York Post.

Predsjednik ‘zaboravio porodicu’

Malik Obama smatra kako su najveći mediji pristrani pri praćenju predsjedničke kampanje u korist kandidatkinje demokrata Hillary Clinton.

On ne vjeruje ženama koje su posljednjih sedmica izašle u javnost s optužbama kako ih je Trump, navodno, ljubio i dodirivao bez dopuštenja.

Nije mu jasno zašto se te žene nisu javile ranije, ako je to tačno, a ne sada, u jeku predizborne kampanje.

Malik Obama tvrdi kako je Barack  Obama “zaboravio porodicu” od kako je postao predsjednik te kako je njegova Fondacija “Barack Hussein Obama”, nazvana po ocu predsjednika SAD-a, mogla napraviti više za kenijsko selo Kogelo, iz koga potiču, samo da je imao veću podršku brata Baracka Obamu.

Kaže kako je Baracka Obamu zadnji put vidio prošle godine.

‘Nimalo bratski susret’

Otišao je u Bijelu kuću da ga pozdravi iz pristojnosti, ali susret “nije bio nimalo bratski”.

“Kao i obično, sve je bilo prilično hladno i formalno”, opisao je Malik Obama.

Za Trampa će glasati, iako on u kampanji žestoko kritizira politiku Baracka Obame, dok Hillary Clinton zamjera postupke iz vremena dok je bila državna sekretarka SAD-a.

Izvor: Agencije