Obustava gradnje stadiona zbog pogibije radnika

Fabio Hamilton da Cruz je treći radnik koji je preminuo tokom rada na gradnji stadiona Arena Corinthians u okolini Sao Paula (Reuters)

Brazilske vlasti obustavile su radove na privremenim tribinama stadiona koji će biti domaćin prve utakmice predstojećeg Svjetskog nogometnog prvenstva nakon pogibije jednog radnika, objavila je kompanija koja je zadužena za radove.

Nadležne regionalne službe za rad u Sao Paulu naredile su da firma Fast Engenharia obustavi radove kako bi se napravila tehnička analiza projekta, navodi se u saopćenju te kompanije.

Iz kompanije dodaju kako će, nakon analize, biti objavljeni novi vremenski okvir za završetak privremenih tribina, prenosi agencija Reuters.

Fabio Hamilton da Cruz poginuo je u subotu nakon što je pao sa visine dok je postavljao podove na tribinama.

Pad krana

On je treći radnik koji je preminuo tokom rada na gradnji stadiona Arena Corinthians u okolini Sao Paula.

Ukupno je sedam radnika poginulo u procesu gradnje i obnove brazilskih nogometnih stadiona na kojima će se igrati dueli Mundijala.

Arena Corinthians je trebala biti završena u decembru prošle godine, ali je rok za završetak radova pomjeren nakon što su dva radnika poginula u novembru, kada je na njih pao kran.

Od tada su usporeni radovi i postoji zabrinutost da se sigurnost radnika zanemaruje u požurivanju izvođenja radova kako bi građevina bila spremna na vrijeme.

Izvor: Agencije