Od ljeta niže cijene telekom usluga u BiH

Osim usmene i pismene opomene, za one koji ne snize cijene usluga predviđene su visoke novčane kazne (EPA)

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH donijela je odluku o nizu mjera koje telekomunikacijski operateri u Bosni i Hercegovini moraju provesti kako bi se cijene njihovih usluga uskladile sa cijenama u regiji.

Prema riječima Predraga Kovača, vršitelja dužnosti glavnog direktora RAK-a, znači da će od ovog ljeta cijene telekomunikacijskih usluga u BiH biti snižene.

Takva je odluka u skladu sa zaključcima Parlamentarne skupštine BiH, a sadrži set od pet mjera, od kojih će tri stupiti na snagu 1. lipnja, a preostale dvije 1. srpnja ove godine.

“Pripremili smo set mjera koje će dovesti do toga da cijena telekom usluga bude manja nego do sada. Imali smo mnogo sastanaka, predložili smo određeni broj mjera. One su usvojene i tiču se uglavnom usluga u mobilnoj telefoniji. Kroz razgovore sa telekom operaterima došli smo do toga da djelovanjem u okviru svojih kompanija ponude jeftinije i mnogo sadržajnije pakete. U svakom slučaju cijena mobilnih usluga će uskoro biti jeftinija nego ranije”, najavio je Kovač.

Tri mjere od juna, dvije od jula

Odlukom se operaterima u BiH nalažu sljedeće mjere: u sklopu svih postpaid i prepaid tarifnih paketa mobilne telefonije da izjednače cijene poziva iz mobilne mreže prema drugim fiksnim mrežama sa cijenama poziva iz mobilne mreže prema vlastitoj fiksnoj mreži.

U sklopu postpaid i prepaid tarifnih paketa, cijena poziva iz mobilne mreže prema fiksnim i mobilnim mrežama u inozemstvu ne mogu biti veće od graničnih cijena korištenja govorne usluge međunarodnog prometa.

Za prepaid korisnike trajanje računa nakon nadopune u iznosu od 10 konvertibilnih maraka (pet eura) i više mora vrijediti najmanje 90 dana.

Te tri mjere na snagu stupaju 1. lipnja.

Mjere koje će na snagu stupiti mjesec dana kasnije su: u sklopu postpaid i prepaid tarifnih modela u kojima postoji naplata uspostave poziva da se primjene ili obračunska jedinica jedan sekund ili ukine naplate uspostave poziva, a u izuzetnim slučajevima uspostava poziva može se naplaćivati za bonus minute koje korisnik dobija u okviru posebnog paketa koji uključuje neograničen saobraćaj i slično.

Prilikom iskazivanja cijena telekomunikacijskih usluga u svojim cjenicima, ponudama usluga, reklamnim materijalima i svim ostalim javnim obavijestima, krajnju cijenu obračunske jedinice, prema kojoj se korisniku usluge obračunava utrošak pružene usluge, uključuje poraz na dodanu vrijednost (PDV).

Nepoznat iznos sniženja

U RAK-u ne znaju koliko će u postocima navedene mjere dovesti do sniženja cijena usluga telekomunikacijskih operatera u BiH, ali da će te podatke znati za nekoliko mjeseci nakon što mjere stupe na snagu.

“Evidentno je da su cijene telekomunikacijskih usluga u BiH više u odnosu na region, posebno kada su u pitanju postpaid korisnici. Međutim, u posljednjih šest mjeseci, od početka priče o usklađivanju cijena sa regionom, operateri su počeli da nude mnogo sadržajnije i jeftinije pakete. Stoga očekujemo da će primjenom mjera doći do osjetnog smanjena cijena. U ovom trenutku ne znamo tačno o kojim se iznosima radi, ali ćemo i te podatke iznijeti čim budemo u situaciji”, rekla je Slavica Bodiroga, stručna savjetnica za regulaciju tržišta u RAK-u.

Svi telekomunikacijski operateri dužni su izvještavati RAK o onome što su poduzeli. Agencija će posebno obratiti pažnju na to je li odluka ispoštovana. Ukoliko se to ne dogodi, postoje kaznene mjere predviđene za sve one koji krše uvjete poslovanja na tržištu BiH. Osim usmene i pismene opomene, predviđene su visoke novčane kazne. 

Izvor: Agencije