Odbačene optužbe za ubistvo – protiv djeteta

Na prethodnoj raspravi malom Musi su uzimali i otisak prsta (AFP)

Pakistanski sudac odbacio je optužbu za pokušaj ubojstva za koje je bilo optuženo i devetomjesečno dijete, potvrdili su odvjetnici, u slučaju koji je pod svjetla reflektora stavio sav apsurd pakistanskog pravosudnog sustava.

Devetomjesečni Mohammad Musa Khan pojavio se na sudu u Lahoreu, sjedeći u krilu svog djeda i pijući mlijeko iz bočice, prenose agencije.

Dijete i njegovi odrasli rođaci ranije ovaj mjesec optuženi su za pokušaj ubojstva policajca, nakon što se obitelj sukobila s policijom i radnicima plinske kompanije, koji su pokušali naplatiti dug.

‘Ljudska greška’

Policija je pokrenula postupak protiv cijele obitelji, a nakon što je mali Musa oslobođen optužbi, ona je zadržana i dalje protiv njegova djeda Muhammada Yasina i trojice njegovih sinova.

“Policija je sudu rekla kako je navođenje Muse kao jednog od optuženih u slučaju napada na policiju i radnike plinske kompanije – ljudska greška”, rekao je odvjetnik Irfan Sadiq agenciji Reuters.

Slike snimljene prilikom prethodne rasprave, na kojima se vidi kako Musa plače dok mu uzimaju otisak prsta, naišle su na ismijavanje, a lokalni dužnosnici tražili su da se cijeli slučaj istraži.

Izvor: Agencije