Odmaralište Kupari spremno za obnovu

Kupari, bivše vojno odmaralište na jugu Hrvatske, nakon više od 20 godina spremno je za obnovu. Raspisan je tender, a interes su već pokazali neki veliki svjetski hotelski lanci.

Od nekada poznatog ljetovališta ostali su samo zidovi i tek pokoji trag koji podsjeća na neka prošla vremena. No, na samom ulazu u kompleks još žive oni koji su ovdje radili. Ivan Ferlan u kotlovnicama kuparskih hotela sakupio je 30 godina staža.

„U pet sam morao doći da sve upalim, jer bilo je sve na paru pa se morao skuhati doručak. I uvečer, nekada do devet, nekada i do 10 se moralo (paliti), isto opet radi pare. Suđe se pralo, mašine su prale na paru“, kaže Ferlan.

Engleske forme

Da će mašine ponovno proraditi nada se i stanovnik Kupara Vlaho Jelić, koji nekada poznatom plažom danas rado prošeće.

„Turizam, koji je postavljen u nekakvim engleskim formama, u to doba se ovdje pojavio. Znači Kupari su bile kao Monte Carlo, San Remo, Monaco, to je bio vrhunski kapitalizam“, ističe on.

Novinarka Al Jazeere Ana Mlinarić, iz Kupara javlja kako je posao propao ratnih devedesetih kada je devastirano svih pet domaćih hotela i svi popratni sadržaji.

„Hotel Grad, nekada najljepši hotel u ovom bivšem vojnom odmaralištu, zaštićeno je kulturno dobro i onaj koji odluči ulagati u Kupare, morat će ga obnoviti u izvornom ruhu. Pretpostavlja se da će u obnovu cijeloga kompleksa trebati uložiti oko 100 milijuna eura“, dodaje Mlinarić.

U navedeni iznos ulazi obnova 70 posto smještajnih kapaciteta koje će trebati graditi iz temelja i uređenje plaže. Nakon ulaganja cijeli kompleks daje se investitoru u koncesiju na 99 godina.

„Značit će nam novi broj kreveta u našoj općini. Kapacitet maksimalni je 15.000 kreveta, a sukladno kategorizaciji i općem mišljenju investitora, možda će taj broj biti nešto manji, procjenjuje se oko 12.300 kreveta“, govori načelnik općine, Silvio Nardelli.

Neriješeni imovinski odnosi

Više od polovine kapaciteta trebalo bi imati pet zvjezdica. Iako su Kupari godinama na popisu velikih državnih investicija, imovinsko pravni odnosi do sada nisu bili riješeni pa nije bilo moguće raspisati tender za obnovu.

„Ne da nije bio pripremljen, nego je bio u potpunosti manjkav. Nije imalo geodetski snimak, nije imalo upis u katastar, nisu bile formirane zemljišne knjige… To je kao da idete na automobilsku trku bez automobila“, ističe Darko Lorencin, ministar turizma Hrvatske.

A automobili, ali oni s gostima, ovdje bi mogli početi pristizati za dvije godine. Ko će obnoviti Kupare, znat će se na jesen.

Izvor: Al Jazeera