Određeni parovi Lige prvaka i Lige Evrope

U sjedištu Evropske nogometne asocijacije u Nyonu održan je žrijeb osmine finala Lige prvaka i šesnaestine finala Lige Evrope.

U borbi za četvrtfinale elitnog klupskog takmičenja sučelit će se Paris Saint-Germain i Chelsea, Arsenal i Barcelona, Roma i Real te Juventus i Bayern, dok su se u Ligi Evrope među najatraktivnijim parovima izdvojili susreti Fenerbahcea i Lokomotiva iz Moskve te Borussije Dortmund i Porta.

Žrijeb je donio četiri obračuna velikih klubova, a u osmini finala Lige prvaka ponovno će se sučeliti pariski PSG i londonski Chelsea, prenosi Hina.

Evropski prvak Barcelona igrat će protiv Arsenala, a Juventus je za protivnika dobio minhenski Bayern.

Real Madrid igra protiv Rome, dok je Dinamo Kijev izvukao Manchester City.

Preostali parovi su Gent – Wolfsburg, PSV – Atletico Madrid i Benfica – Zenit.

Raspored utakmica

Prve utakmice osmine finala Lige prvaka igraju se 16, 17, 23. i 24. februara, dok su uzvrati 8, 9, 15. i 16. marta 2016. godine.

Žrijeb četvrtfinala na rasporedu je 18. marta.

Veliko finale je 28. maja na San Siru u Milanu.

U šesnaestini finala Evropa lige sastat će se: Valencia – Rapid, Fiorentina – Tottenham, Dortmund – Porto, Fenerbahce – Lokomotiv Moskva, Anderlecht – Olympiacos, Midtjylland – Manchester United, Augsburg – Liverpool, Sparta Prag – Krasnodar, Galatasaray – Lazio, Sion – Braga, Shakhtar – Schalke, Marseille – Athletic Bilbao, Sevilla – Molde, Sporting – Leverkusen, Villareal – Napoli i St-Etienne – Basel.

Prvi susreti šesnaestine Evropa lige na rasporedu su 18. februara, a uzvrati sedam dana kasnije.

Finale Evropa lige će se igrati 18. maja naredne godine na stadionu St. Jakob-Park u Baselu.

Izvor: Agencije