OI Rio: Košarkašicama Srbije bronza

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je u subotu selekciju Francuske sa 70:63 (18:10, 9:17, 28:15, 15:21) i osvojila bronzanu medalju na Olimpijskom turniru u Riju.

Izabranice Marine Maljković donijele su olimpijskom timu Srbije osmu medalju na Igrama u Riju i još jednom obradovale Srbiju, nakon što su se prošle godine popele na krov Evrope, pobjedom u finalu baš protiv Francuske.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Jelena Milovanović sa 18 poena, Ana Dabović je ubacila 11 koševa, a po 10 poena dodale su Danielle Page i Sonja Petrović.

Kod Francuske najbolja je bila Endy Miyem sa 18 koševa.

Fantastična serija

Košarkašice Srbije odlično su otvorile duel, stekle dvocifrenu prednost, ali su se Francuskinje već do poluvremena vratile i povela, ali se na odmor otišlo u egalu (27:27).

Odlučujući trenuci meča desili su se od 25. do 28. minuta, kada je Srbija napravila fantastičnu seriju 16:0 (53:40), na krilima “trica” Petrović, Čađo i Radočaj.

Košarkašice Srbije su do kraja bez problema sačuvale prednost za veliko slavlje na terenu, ali i tribinama, gdje su imale podršku i selektora muške selekcije Aleksandra Ðorđevića.

Izvor: Al Jazeera i agencije