Oklahoma smanjila protiv San Antonija na 1:2

Serge Ibaka je za Thunder ubacio 15 koševa u 30 minuta igre, uz sedam skokova i četiri blokade (EPA)

Oklahoma City Thunder, uz pomoć Sergea Ibake, koji se vratio na terene nakon oporavka od povrede, smanjio je u nedjelju navečer prednost San Antonio Spursa u seriji na četiri pobjede na 1-2, savladavši ih sa 106:97 u trećoj utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige.

Uprkos vodstvu Spursa od 2:1 u seriji na četiri pobjede, Thunder je ovom pobjedom vjerovatno uhvatio zamah koji mu može donijeti izjednačenje u četvrtoj utakmici u utorak u Oklahoma Cityju.

Ibaka, koji je propustio prve dvije utakmice zbog istegnuća skočnog zgloba, ubacio je 15 koševa u 30 minuta igre, uz sedam skokova i četiri blokade.

Oklahoma je počela posljednju četvrtinu odlučujućom serijom od 7:0, kojom je stvorila prednost od 14 koševa te nakon toga nije nijednom bila ugrožena.

Parker ubacio samo devet poena

Manu Ginobili je predvodio Spurse sa 23 poena, ali je ubacio samo tri koša u drugom poluvremenu.

Thunder je bio bolji u šutevima iz igre sa 46 posto naprama 40 posto, ali je dominirao i u skokovima sa 52-36.

Iako zvijezde Oklahome Russell Westbrook (26 koševa) i Kevin Durant (25 koševa) nisu bili na najboljem nivou, ipak su bili najbolji strijelci.

Kod Spursa je Tony Parker loše odigrao, ubacivši samo devet koševa.

U finalu Istočne konferencije Miami Hetas vodi protiv Indiana Pacersa sa 2:1 u seriji na četiri pobjede, a četvrti meč je na programu u ponedjeljak navečer u Miamiju.

Izvor: Agencije