Oliver Dragojević sahranjen u Veloj Luci

Porodica, prijatelji, poznate ličnosti i poštovaoci na posljednjem ispraćaju Olivera Dragojevića (Tanjug)

Na posljednjem ispraćaju poznatog hrvatskog pevača i kompozitora Olivera Dragojevića na groblju Sv. Roka u Veloj Luci na Korčuli u sredu se okupilo više hiljada poštovalaca, među kojima su, uz porodicu i brojne prijatelje, bile i njegove kolege umetnici.

Na sahrani Olivera Dragojevića u Vela Luci okupili su se i njegovi brojni prijatelji iz muzičkog, kulturnog i sportskog života Hrvatske, među kojima muzičar Zlatan Stipišić Gibonni, pesnik Jakša Fiamengo, proslavljeni hrvatski košarkaši Dino Rađa i Rato Tvrdić,a bila je prisutna i ministarka kulture Nina Obuljen Koržinek.

Kako su rekli u organizacionom odboru za Oliverov pogreb, na hiljade građana posetilo je tokom dana porodičnu kuću Dragojevića u Vela Luci i ispred nje su zapalili sveće i položili cveće.

Među posetiocima nisu bili samo Velolučani i Korčulani, nego i turisti, a naročito Slovenci koji letuju na Korčuli.

Pre polaska pogrebne povorke, violončelist Stjepan Hauser, koji je sarađivao s Dragojevićem, izveo je instrumental pesme “Moj galebe”, posle čega su sveštenici održali molitvu.

Pamtiće ga po pjesmama

Klapa Ošjak iz Vela Luke je na posljednjem oproštaju s Oliverom  otpevala pesmu “Tek sad vidim što mi znači Vela Luka”, te njemu u čast  pjesmu “Vrati se mili ćaća.”

Kovčeg s Oliverovim telom je pre polaganja u grobnicu pokriven zastavom Torcide, navijača Hajduka, kluba za koji je navijao.

Meštani Vela Luke ističu kako je smrt Olivera Dragojevića obavila tugom to mesto, ali i ponosom što je odlučio da bude sahranjen u rodnoj Vela Luci.

Pevač i kompozitor Oliver Dragojević, posle kraće i teške bolesti, preminuo je u Splitu 29. jula u 71. godini.

Ostaće upamćen na prostorima bivše Jugoslavije po velikim hitovima “Nadalina”, “Što to bješe ljubav”, “Cesarica”, “Stine”, “Oprosti mi pape”, “U ljubav vjere nemam”, “Moj galebe” i mnogim drugim.

Izvor: Agencije