Olympiakos raskinuo ugovor sa Rađenom

Rađen: Prihvatam odgovornost za svoje postupke i svjestan sam posljedica koje će uslijediti (Reuters)

Grčki vaterpolo klub Olympiakos raskinuo je danas ugovor sa Nikolom Rađenom, nakon što je srbijanski reprezentativac pao na doping-testu zbog korištenja kokaina, prenose agencije.

Kako navodi prvak Grčke u kratkom saopćenju objavljenom na zvaničnoj internetskoj stranici kluba, do prekida saradnje došlo je jer je Rađen prekršio uslove ugovora o djelu sportiste.

Priznao grešku

Rađen je ranije kazao da je svjestan posljedica, ali kako se nada da će se vratiti.

„Tokom svoje dugogodišnje karijere i najvećih sportskih uspeha bio sam više od 20 puta testiran i svi doping-testovi, osim poslednjeg, bili su negativni. Prihvatam odgovornost za svoje postupke i svestan sam posledica koje će uslediti, ali se iskreno nadam da ću biti u prilici da se ponovo vratim vaterpolu“, napisao je Rađen u otvorenom pismu objavljenom na Twitteru.

On je dodao kako će ispraviti grešku koju je napravio, a prvi korak na tom putu je da grešku prizna.

„Posebno želim da istaknem da mi je žao što sam uneo nemir u svoju porodicu, što sam izneverio saigrače i trenere i što sam razočarao ljubitelje vaterpola. Međutim, nadam se da ću mojim budućim angažovanjem ponovo pridobiti njihovo poverenje“, poručio je srbijanski vaterpolista i zahvalio se porodici i svima onima koji su uz njega.

Po 17 trofeja i medalja

Rađen je bio pozitivan na kokain prilikom testiranja 17. februara ove godine poslije utakmice Svjetske lige između Španije i Srbije u Madridu, a kazna je stupila na snagu 18. maja i trajat će do konačne odluke Svjetske plivačke federacije (FINA).

Vaterpolista, kome prijeti četverogodišnja suspenzija, ima 30 godina. Karijeru je počeo u Vojvodini, a potom je nastupao za Partizan, Hios, Crvenu zvezdu i Olympiakos.

U klupskoj konkurenciji osvojio je 17 trofeja, a sa oba beogradska rivala bio je prvak Evrope.

I sa reprezentacijom Srbije osvojio je 17 medalja, od čega dvije bronzane olimpijske (Peking i London), četiri na šampionatima Evrope (dvije zlatne) i dvije na prvenstvima svijeta (jedna zlatna).

Svjetsku ligu osvojio je pet puta, a po jednom Mediteranske igre i Univerzijadu.

Izvor: Agencije