Optuženi za ubistvo Tatona uhapšen u Španiji

Taton je ubijen 2009. godine, uoči nogometne utakmice Partizan -Toulouse u Beogradu (EPA)

Ðorđe Prelić, koga Srbija traži zbog osnovane sumnje da je ubio francuskog državljanina Bricea Tatona, uhapšen je u blizini španskog grada Barcelone, izjavio je za agenciju Tanjug premijer Srbije Ivica Dačić.

Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, rekao je da je Prelić u Španiji uhapšen zbog ugrožavanja javnog zdravlja, otuđenja vozila i korištenja lažne putne isprave.

Prelić se, rekao je šef Vlade u Beogradu, trenutno nalazi u pritvoru u Barceloni.

Dačić je objasnio da se Prelić najprije izjasnio da je državljanin Češke, a kada ga je policija privela, priznao je da u Srbiji ima problem zbog ubistva.

„Iz Španije nam je javljeno da je završena identifikacija i da je na osnovu otisaka prstiju potvrđen identitet Ðorđa Prelića, za kojim je Srbija raspisala poternicu“, rekao je Dačić.

Taton je ubijen 2009. godine, uoči nogometne utakmice Partizan -Toulouse u Beogradu.

“Čovek Luke Bojovića”

Interpolova potjernica za njim raspisana je 2009. godine, nakon njegovog bjekstva poslije napada na francuske navijače u Beogradu, kada je stradao Taton.

Prelić će, po izručenju Srbiji, moći zatražiti da mu se ponovo sudi zato što je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 15 godina dok je bio u bjekstvu.

Prelić je prvo bio osuđen na 35 godina, ali mu je kazna smanjena na 15 godina zatvora.

Kako su ranije objavili beogradski mediji, Prelić je vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz. Mediji su pisali i da je Prelić „čovjek Luke Bojovića“ i da pod svojom kontrolom drži sve najvažnije beogradske narko-klanove, navodi Tanjug.

Izvor: Agencije